Vesti

Gračanica: U toku kreativna radionica „Bodljikava ružica“

Nevladina organizacija „YES“ centar u saradnji sa „Alternativnim kulturnim centrom“ iz Gračanice, organizovala je radionicu pod nazivom „Bodljikava ružica“ koja je započela sa radom 16. maja 2013. godine koja je još u toku.
 • 21.05.2013
 • 03:24 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1285
Gračanica: U toku kreativna radionica „Bodljikava ružica“
Radovi na terasi AKC-a (Foto KIM)Kordinator “Yes” centra, Milena Vukajlović, kaže da je trener ove radionice i scenograf narodnog pozorišta u Kosovskoj Mitrovici, Goran Stojčetović, uspešno animirao mlade glumce pozorišta Geto, a i druge da učestvuju u radionici. Prvi zadatak učesnika, bio je konstrukcija ograde na terasi AKC-a. U ovoj radionici učestvovalo je oko desetoro mladih. Radovi su trajali dva dana, a nakon toga mladi umetnici nastavili su sa realizacijom ideje ovog projekta, da se obuče osnovnim zakonitostima scenografije.

“Imali smo ideju da napravimo ogradu, i da na nju stavimo bodljikavu žicu. Stavili smo i metalne ruže koje su simbolika. Ova radionica bila je inspiracija učesnicima da iskažu svoja osećanja životne izolovanosti”, kazala je Vukajlovićeva.

U ovoj radionici učestvovalo je oko desetoro mladih, radovi su trajali dva dana, a nakon toga mladi umetnici nastavili su sa realizacijom ideje ovog projekta, da se obuče osnovnim zakonitostima montaže. “Yes centar” ima u planu deset radionica ove godine, a sledeća je postprodukcija gde će mladi imati priliku da nauče nešto o montaži.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017