Gračanica: U toku kreativna radionica „Bodljikava ružica“

Nevladina organizacija „YES“ centar u saradnji sa „Alternativnim kulturnim centrom“ iz Gračanice, organizovala je radionicu pod nazivom „Bodljikava ružica“ koja je započela sa radom 16. maja 2013. godine koja je još u toku.

Podeli ovaj članak sa:Kordinator “Yes” centra, Milena Vukajlović, kaže da je trener ove radionice i scenograf narodnog pozorišta u Kosovskoj Mitrovici, Goran Stojčetović, uspešno animirao mlade glumce pozorišta Geto, a i druge da učestvuju u radionici. Prvi zadatak učesnika, bio je konstrukcija ograde na terasi AKC-a. U ovoj radionici učestvovalo je oko desetoro mladih. Radovi su trajali dva dana, a nakon toga mladi umetnici nastavili su sa realizacijom ideje ovog projekta, da se obuče osnovnim zakonitostima scenografije.

“Imali smo ideju da napravimo ogradu, i da na nju stavimo bodljikavu žicu. Stavili smo i metalne ruže koje su simbolika. Ova radionica bila je inspiracija učesnicima da iskažu svoja osećanja životne izolovanosti”, kazala je Vukajlovićeva.

U ovoj radionici učestvovalo je oko desetoro mladih, radovi su trajali dva dana, a nakon toga mladi umetnici nastavili su sa realizacijom ideje ovog projekta, da se obuče osnovnim zakonitostima montaže. “Yes centar” ima u planu deset radionica ove godine, a sledeća je postprodukcija gde će mladi imati priliku da nauče nešto o montaži.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane