Vesti

Gračanica: Psi lutalice problem za okolinu

Osim što raznose smeće po ulicama, psi lutalice predstavljaju i opasnost za prolaznike u Gračanici i okolnim mestima. Nadležni iz Opštine najavljuju uskoro rešenje ovog problema.
 • 01.08.2013
 • 22:13 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 2611
Gračanica: Psi lutalice problem za okolinu
KIM


Direktorica javnih službi u Opštini Gračanica Jelena Stojanović kaže da se na teritoriji opštine svake godine radi sterilizacija i kastracija pasa lutalica ali, kako je naglasila, veći problem predstavljaju napušteni psi.

“Psi lutalice su vakcinisani, sterilisani i obeleženi minđušama. Veći problem imamo sa vlasničkim psima koji su navikli na negu, pa onda iz nekog razloga završe na ulici i kasnije se oštene”, kazala je Stojanović.

S obzirom da Opština nema svoju službu koja se bavi ovakvom problematikom, Stojanovićeva kaže da postoji saradnja sa službama iz Prištine.

“Kada primetimo veći čopor pasa koji se uglavnom mogu videti oko kontejnera, jer tu nalaze hranu. Mi onda kontaktiramo šinterske službe koji pse odvode u prihvatilište u Prištini ili Slatini”.

Prema rečima Jelene Stojanović Opština radi na otvaranju prihvatilišta za pse lutalice koje će biti urađeno po evropskim standardima. Zakonom o zaštiti životinja zabranjeno je ubijanje, zlostavljanje i napuštanje domaćih ljubimaca.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018