Vesti

Gračanica: Predstavom počelo “Kulturno zabavno leto 2012“

Pred prepunom salom Doma kulture u Gračanici sinoć je predstavom “Divan dan” počela manifestacija “Kulturno zabavno leto 2012“.
 • 01.06.2012
 • 20:37 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1363
Gračanica: Predstavom počelo “Kulturno zabavno leto 2012“
Detalj iz predstave (Foto OG)

“Kulturno zabavno leto 2012“ otvorio je gradonačelnik Opštine Gračanica Bojan Stojanović  koji je prisutnima u sali poželeo dobrodošlicu i najavio kuturna dešavanja koja će u sklopu manifestacije biti organizovana do kraja avgusta.

„Cilj nam je da oživimo kulturu, ali kroz kulturu i zabavu i da vratimo sjaj staroj Gračanici. Na ovim daskama koje život znače nekada su glumci amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ izazivali razno-razna osećanja među publikom“, kazao je Stojanović.

Pozorišna predstava „Divan dan“ igra se po tekstu Stevana Koprivice, u režiji Slavenka Staletovića.  Ovo je komedija koja oslikava niz događaja iz porodične svakodnevnice. Uloge su tumačili Milorad Mandić-Manda, Suzana Petričević, Ljubomir Bajić i Jelisaveta Orašanin.
Akteri predstave su takođe veoma zadovoljni publikom. Smatraju da su uspešno ispunili svoj zadatak.

„Najteže je nasmejati ljude, najteže je igrati komedije, a nas četvoro smo još jedan težak zadatak uspešno završili, sudeći po reakciji publike. Ako su oni zadovoljni i mi smo“, rekao je Milorad Mandić-Manda.

Producent predstave je Milutin Bata Karadžić, scenograf i kostimograf Tamara Bušković, a muziku su specijalno komponovali "Osvajači".

Pozorišna predstava "Divan dan" izvedena je u organizaciji TV produkcije "Link", a pod pokroviteljstvom opštine Gračanica.

U organizaciji manifestacije „Kulturno zabavno leto“ uključeno je deset nevladinih organizacija, očekuje se veliki broj koncerata, kulturnih, zabavnih i sportskih aktivnosti.

Manifestacija „Kulturno zabavno leto 2012“, trajaće do 1. septembra.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017