Vesti

Gračanica: Otvorena radionica ručne i mašinske gravure

U Gračanici je okviru manifestacije „Kulturno-zabavno leto 2013„ otvorena radionica ručne i mašinske gravure u organizaciji osoba sa invaliditetom.
 • 02.07.2013
 • 01:07 h > 20:21 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1798
Gračanica: Otvorena radionica ručne i mašinske gravure
Foto KIMPredsednik Organizacije osoba sa invaliditetom, iz Udruženja distrofičara u Gračanici, Dragan Josifović navodi da je njihovo udruženje u saradnji sa drugim organizacijama spremno da stvori bolje uslove za samostalni život i rad svojim članova.

„Izrađuju predmete od upotrebne i umetničke vrednosti, rade tehniku ručnog crtanja na staklu i tehniku obrade u računaru, puštaju u rad mašine za računarsku gravuru. To su dve tehnike na kojima će raditi svi članovi, ali sve zavisi od toga kakve su im sposobnosti. I ove godine će pravoslavlje biti tema, izrada ikona prvenstveno, i naravno srpskih svetinja - manastira Gračanice, Dečana i svih ostalih koje mogu da obrade onako kako treba“, kazao je za Radio KIM predsednik ove organizacije Dragan Josifović.

U radionici ručne i mašinske gravure aktivno učestvuje desetak članova udruženja.

"Zadužen sam za računare i mašinsku gravuru na staklu. Meni je ovo fantastična razonoda i zabava", kaže Stefan Petrović iz Čaglavice

„Za mene, pre svega, ova radionica predstavlja veliki motiv“ navela je Lidija Denić administrativni radnik u udruženju.  

Radionica, koja je otvorena u okviru Kulturno zabavnog leta trajaće dva meseca, nakon čega će 5. septembra uslediti izložba radova.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017