Vesti

Gračanica: Neophodno korišćenje zimske opreme i alternativnih puteva

Putevi Preoce-Lepina i Sušica- Janjevo od jutros su neprohodni za saobraćaj. Jedna kolovozna traka osposobljena je na putu od Lepine ka Radevu. Ekipe komunalnog preduzeća opštine Gračanica su na terenu i pokušavaju da se izbore novim snežnim padavinama. Gradonačelnik Bojan Stojanović apeluje na građane da koriste alternativne putne pravce.
Gračanica: Neophodno korišćenje zimske opreme i alternativnih puteva
Loklani put kroz Čaglavicu (Foto KIM)

Stojanović je danas obišao sve putne pravce na teritoriji opštine Gračanica i u izjavi KIM radiju kaže da je, s obzirom na vremenske uslove, situacija u ovoj opštini stabilna.

„Apelujem na građane da koriste zimsku opremu i da bez preke potrebe ne kreću na put. Ukoliko imate bilo kakvu potrebu za  bolesne članove porodice  možete pozvati hitnu službu opštine Gračanica  i mi ćemo sve neophodno dostaviti. Bolje je tako nego da svojim automobilima krećete na put da ostajete zaglavljeni u snegu jer na taj način nanosite štetu i sebi i ekipama koje rade na raščišćavanju puteva“.

On je kazao da je najteža situacija na putnom pravcu Novo Naselje- Batuse gde su smetovi veliki i gde se ekipe bore da osposobe bar jednu kolovoznu traku.

„Ukoliko sneg prestane da pada mi ćemo u roku od nekoliko sati osposobiti i taj putni pravac. Ali treba reći da meštani ovih sela mogu koristiti alternativne putne pravce“, rekao je Stojanović KIM radiju.
On je napomenu da meštani opštine Gračanica imaju velikih problema i sa kvarovima na elektro mreži i navodi primer Gračanice gde je jutros izgoreo trafo u centru i da ekipe rade na terenu kako bi uklonile kvar.

„Put između Ugljara i Preoca je prohodan. Povremeno se desi da se naprave zastoji ali i taj putni pravac ima alternativu preko Kosova Polja. Moramo da vodimo računa o onima kojima je naša pomoć najpotrebnija a to su Radevo, Batuse, Lepina i Skulanevo jer ako nam oni ostanu zavejani ljudi neće moći da izađu iz sela. Mi nećemo dozvoliti da  iko ostane zavejan i bez obzira na smetove koji u Lepini dostižu visinu i do 2 metra situacija je za ove prilike solidna“, rekao je gradonačelnik Gračanice.

Stojanović je kazao da još uvek nema potrebe za uvođenjem vanredne situacije na teritoriji opštine.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017