Goranci: Srbja da pokaže da nas nije zaboravila

Građanska inicijativa Goranaca pozvala je Vladu Srbije da pruži hitnu pomo porodicama nastradalih Goranaca u selu Restelica u Gori kao I stanovnicima tog, lavinom zahvaćenog sela i time pokaže da nisu zaboravili na Gorance.

Podeli ovaj članak sa:
  • Restalica (Foto gorapress)

"Sad je trenutak da država Srbija i njena Vlada pokažu da nisu zaboravili na Goru i Gorance", navodi se u saopštenju jedine političke i nacionalne organizacije Goranaca u Srbiji.

Predstavnici inicijative pozvali su predsednika Srbije Borisa Tadića da odmah obiđe opštinu Gora i selo Restelica u kojem se desila, do sada nezapamćena, tragedija i pokaže Gorancima u Gori da je i njihov predsednik i da je Srbija i njihova država.

Goranska incijativa je od Vlade Srbije zatražila da obezbedi neophodnu pomoć u hrani, higijenskim i medicinskim sredstvima za Gorance iz zavejanog sela na tromeđi Kosova i Metohije, Albanije i
Makedonije.

Inicijativa je u saopštejnu kritikovala ministra za Kosovo i Metohiju jer su mu kako su ocenili "najveće aktivnost prema Restelci, da preko medija traži od EULEKS-a i KFOR-a da pomognu stanovnicima Gore".

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane