Vesti

GO Rakovica obezbedila paketiće za učenike u Gračanici i Ugljaru

Gradska opština Rakovica u saradnji sa redakcijom Svetosavskog zvonca i uz blagoslov episkopa raško-prizrenskog Teodosija  je obezbedila poklon paketiće za učenike nižih razreda osnovnih škola  u Gračanici u Ugljaru.
 • 02.11.2012
 • 00:17 h > 22:04 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1465
GO Rakovica obezbedila paketiće za učenike u Gračanici i Ugljaru
(Foto KIM)


Predstavnici gradske opštine Rakovica i Svetosavskog zvonca su zajedno sa vladikom Teodosijem danas obišli škole i učenicima uručili poklone u vidu mobilnih telefona, laptopova, školskog pribora i slatkiša.  

Predsednik gradske opštine Rakovica Milosav Miličković KIM radiju je kazao da je ovo treća godina zaredom kako u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom pomažu obrazovanje na Kosovu i Metohiji.

“Posebno mi je zadovoljstvo da sam danas u Gračanici, ja sam osnovnu školu završio tridesetak kilometara odavde u Nevoljanima kod Vučitrna i posebno mi je zadovoljstvo kad vidim da ima dosta dece. Ovo je naša obaveza i pozivam sve svoje kolege iz svih opština da pomognu koliko mogu, a mogu mnogo više nego što sada činimo da život ove dece i svih koji ovde žive bude što kvalitetniji”, kazao je Miličković.

Svetosavsko zvonce,  zvanično glasilo SPC za decu, prema rečima pijara Dimitrija Stikića nastavlja akciju pomoći školama na KiM. On ističe da je ovo način da obraduju mališane.

“Namera nam je da pokažemo da ih nismo zaboravili da podržimo opstanak našeg srpskog naroda, našeg školskog sistema i da se one stvari koje su normalne danas bilo gde u svetu ne razlikuju ni ovde za njihove vršnjake”,  rekao je Stikić.

Direktor OŠ “Kralj Milutin” u Gračanici Grigorije Stojanović ističe da je školama svaka pomoć dobro došla.

“Sam njihov dolazak puno nam znači, znači da nas naši prijatelji nisu zaboravili i nadamo se da će nam i ubuduće doći i ne uvek sa poklonima, već sa dobrom namerom da nas vide, obiđu i razgovaraju sa nama”, kazao je Stojanović.

Nakon posete školama u Gračanici i Ugljaru, donatori su obišli i sedište Eparhije raško-prizrenske u manastiru Gračanica i manastir Banjsku, gde su imali priliku da se bliže informišu o prilikama u kojima žive i opstaju Srbi južno od Ibra.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018