Vesti

G.Bogdanović: Probleme rešavati dijalogom

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da je nedopustivo da se puca na srpski narod i da se svi problemi koji postoje na severu Kosova moraju rešavati dijalogom.
 • 03.06.2012
 • 21:44 h
 • Tanjug
 • komentara:
 • pregleda: 1039
G.Bogdanović: Probleme rešavati dijalogom
Goran Bogdanović (Foto Tanjug)

Bogdanović je Srbima sa severa Kosova poručio da je nedopustivo da se puca na pripadnike KFOR-a i da se što pre mora sesti s predstavnicima međunarodne zajednice za zajednički sto.
 
“Ne sme se ni EULEKS napadati, mi moramo da na miran i konstruktivan način rešimo sve probleme koji postoje na severu Kosova i Metohije, jer je očigledno da je nekome u interesu da ovde izazove novo krvoproliće i da imamo nove sukobe”, istakao je Bogdanović.

“Dobar deo međunarodne zajednice nije prihvatio jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, zato Kfor mora da ostane statusno neutralna organizacija”, rekao je ministar za KiM i dodao da međunarodni vojnici na Kosovu ne smeju da izlazi izvan okvira Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.
 
Na pitanje da li ima saznanja da građani na severu Kosova planiraju postavljanje novih barikada, Bogdanović je odgovorio da ne bi bilo pametno da građani postavljaju nove barikade, jer su međunarodni vojnici odlučni da ih uklone.

Bogdanović je dodao da, zbog zapaljivosti situacije, postoji opasnost da neko strada, što nije nikom u interesu.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017