Vesti

Galuči: Akcije KFOR-a napad na bezbednost

Prošlonedeljna akcija KFOR-a predstavlja napad na mir i bezbednost, a to je upravo suprotno njihovoj ulozi mirovnih snaga pod mandatom UN-a, kaže Džerard Galuči.
Galuči: Akcije KFOR-a napad na bezbednost
Džerard Galuči (Foto R.C)

Bivši regionalni predstavnik Ujedinjenih nacija u Kosovskoj Mitrovici kaže da barikade nikoga nisu povredile, dok lokalnom stanovništvu daju osećaj sigurnosti u svetlu stalnih provokacija vlade u Prištini.
 
Ovaj diplomata smatra da je NATO povukao takav potez s ciljem da podrži težnju Prištine da nametne svoju vlast na severu Kosova i navodi da je ukupna odgovornost za nove sukobe i za ranjene na onima koji su narušili mir, a to je, tvrdi - NATO.

"Izgleda da su zemlje Kvinte koje podržavaju nezavisnost Kosova želele da pošalju signal novom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da će morati da prihvati njihove zahteve ili da će u suprotnom otežati sebi život. Evropska unija mu je veoma brzo po objavljivanju rezultata izbora saopštila da od njega očekuje da sarađuje kada je reč o rešavanju kosovskog pitanja. To znači da efikasno preda (prepusti) Kosovo. Demonstracija sile je očigledno trebalo da stavi akcenat na tu potražnju", navodi Galuči.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017