G. Bogdanović: Priština pokušava ponovo da destabilizuje sever

Dogovorom o slobodi kretanja postignutim između Beograda i Prištine nisu naznačeni rokovi za primenu sporazuma koji se tiču preregistracije vozila, odnosno vađenje dokumenata, kao što su lična karta, saobraćajna i vozačka dozvola. Zato je cilj poteza koje vuče Priština da destabilizuju sever Kosova i ponovo dižu tenzije koje su izražene u ovom delu pokrajine, kaže za „Politiku” Goran Bogdanović.

Podeli ovaj članak sa:
  • Goran Bogdanović (Foto KIM)

Ministar za Kosovo i Metohiju je reagujući na letak koji je delio EULEKS, kazao da „Priština jednostranim potezima želi ponovo da izazove nasilne akcije sa namerom da na silu instalira svoje institucije”.

„Spremni smo da sve dogovore postignute u Briselu implementiramo, ali ne na način kako hoće Priština, već onako kako doslovce u sporazumu piše. Kada je u pitanju preregistracija vozila nikakvi rokovi ne postoje, i to predstavnici vlasti u Prištini dobro znaju, ali smišljeno posežu za jednostranim potezima”, kazao je za „Politiku” Bogdanović.

On je dodao da ponašanje Prištine posebno ugrožava nastavak pregovaračkog procesa u vreme kada su formirane radne grupe, a koje će posle izbora u Srbiji razrađivati tačke sporazuma koje se tiču administrativnih prelaza, prihoda koji će se na njima ubirati, tačnije gde će se razrađivati pitanje gde i kome će ti prihodi ići.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane