Vesti

G. Bogdanović: Priština pokušava ponovo da destabilizuje sever

Dogovorom o slobodi kretanja postignutim između Beograda i Prištine nisu naznačeni rokovi za primenu sporazuma koji se tiču preregistracije vozila, odnosno vađenje dokumenata, kao što su lična karta, saobraćajna i vozačka dozvola. Zato je cilj poteza koje vuče Priština da destabilizuju sever Kosova i ponovo dižu tenzije koje su izražene u ovom delu pokrajine, kaže za „Politiku” Goran Bogdanović.
 • 08.03.2012
 • 21:14 h
 • Politika
 • komentara:
 • pregleda: 766
G. Bogdanović: Priština pokušava ponovo da destabilizuje sever
Goran Bogdanović (Foto KIM)

Ministar za Kosovo i Metohiju je reagujući na letak koji je delio EULEKS, kazao da „Priština jednostranim potezima želi ponovo da izazove nasilne akcije sa namerom da na silu instalira svoje institucije”.

„Spremni smo da sve dogovore postignute u Briselu implementiramo, ali ne na način kako hoće Priština, već onako kako doslovce u sporazumu piše. Kada je u pitanju preregistracija vozila nikakvi rokovi ne postoje, i to predstavnici vlasti u Prištini dobro znaju, ali smišljeno posežu za jednostranim potezima”, kazao je za „Politiku” Bogdanović.

On je dodao da ponašanje Prištine posebno ugrožava nastavak pregovaračkog procesa u vreme kada su formirane radne grupe, a koje će posle izbora u Srbiji razrađivati tačke sporazuma koje se tiču administrativnih prelaza, prihoda koji će se na njima ubirati, tačnije gde će se razrađivati pitanje gde i kome će ti prihodi ići.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017