Vesti

Francuska i meksička kuhinja u Gračanici

U prostorijama Alternativnog kulturnog centra u Gračanici održani su časovi amaterskog kuvanja i degustacije francuske i meksičke hrane. Pored hrane posetioci su imali prilike da probaju i francusko vino.
Francuska i meksička kuhinja u Gračanici
Francuska i meksička kuhinja (Foto KIM)

Direktor CPT-a Nenad Maksimović u izjavi za KIM radio je rekao da su na ideju da organizuju ovakvo veče došli iz razgovora sa francuskom volonterkom Sofi Morin koja i sama izuzetno kuva.

“Ideja je bila pokušaj da se mladi upoznaju sa francuskom i meksičkom tradicionalnom kuhinjom, a prisutni, koji su bili zainteresovani, mogli su da nauče veštine spremanja ovih jela”, rekao je Maksimović.

Događaju je prisustvovalo oko 80-tak posetioca, koji su se uz francusku muziku i degustaciju francuskog vina u opuštenoj atmosferi, lepo proveli i naučili nove načine pripremanja jela.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti u organizaciji CPT-a koji ima za cilj da edukuje mlade ljude kroz zabavu.



Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017