Vesti

F. Halbauer: Detalji plana za sever Kosova nisu za javnost

Novoizabrani komandant KFOR-a Folker Halbauer, izjavio je da je trenutno najvažnije da se uspostavi politički dijalog Beograda i Prištine i da postoji plan za rešenje pitanja severa Kosova, ali da njegovi detalji nisu za javnost.
 • 12.09.2012
 • 20:03 h
 • izvor: Tanjug
 • komentara:
 • pregleda: 1055
F. Halbauer: Detalji plana za sever Kosova nisu za javnost
Detalj sa primopredaje dužnosti (Foto KIM)

Halbauer je na poziv episkopa raškoprizrenskog Teodosija prisustvovao liturgiji u Mitropoliji u Peći, prvoj posle ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji.

On je novinarima izavio da je već u prvoj nedelji preuzimanja mandata prisustvovao važnim događajima.

“Ova dva dana su za mene pozitivni znaci dobrog razvoja, u ponedeljak sam prisustvovao jednom vrlo važnom događaju u kososvskom parlamentu, povodom završetka međunarodnog nadgledanja nezavisnosti, a danas sam prisustvovao osvećenju i liturgiji u ovom obnovljenom hramu”, rekao je juče Halbauer, prenela je TV Most.

On je naglasio da će, kao i njegov prethodnik komandant Drevs, koji je, kako je rekao, učinio značajne korake u osiguranju bezbednog okruženja za sve građane, i on biti posvećen istim ciljevima i nastaviti u tom smeru.

Na pitnje da li postoji plan za rešenje krize na sveru Kosova komandant KFOR-a je odgovorio potvrdno.

“Normalno je da planovi uvek postoje, ali operativni detalji nisu za javnost”, rekao je Halbauer, naglasivši da je "u ovom trenutku najvažniji politički dijalog obe strane”.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018