Vesti

EULEKS: Zaplenjeno 25 kg droge

Kosovska policija sprečila je, pre tri dana, krijumčarenje 25 kg droge, na prelazu Đeneral Janković, između Kosova i Makedonije, saopštio je EULEKS.
EULEKS: Zaplenjeno 25 kg droge
Carinici EULEKS-a (Foto EULEKS)

Zaplenu velike količine droge, za koju se pretpostavlja da je heroin, i rad kosovskih carinika i policije danas su pohvalili viši policijski i carinski zvaničnici EULEKS-a.

U utorak, 29. novembra, kosovski carinici su u autobusu, na prelazu Đeneral Janković, između Kosova i Makedonije, pronašli 25 kg droge, nakon čeka je kosovska policija sprovela nekoliko akcija hapšenja.

“Količina droge zaplenjene ovom prilikom je znatna, i ona čini oko 50% od ukupne količine heroina zaplenjenog na Kosovu tokom prethodne godine. Ova uspešna operacija pokazuje koliko su napredovale lokalne agencije koje se bave sprovođenjem zakona,” izjavio je Majk Marsden, šef EULEKS carine.

Zamenik šefa EULEKS policije Rene Bumendil kazao je da kosovskoj policiji takođe treba čestitati na učešću u zapleni droge.

“Operacije poput ove demonstriraju rastući profesionalizam KP i nadamo se da će u budućnosti biti sprovedeno više takvih operacija,” dodao je Bumendil.

Pripadnici EULEKS carine i policije nastavljaju da sarađuju sa lokalnim agencijama zaduženim za sprovođenje zakona, podržavajući ih u nadgledanju, podučavanju i savetovanju prilikom ozbiljnih slučajeva, kao što je to bio ovaj slučaj sa drogom, kaže se u saopštenju dostavljenom KIM radiju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017