Vesti

EULEKS: Hapšenja zbog ratnih zločina

EULEKS policija u koordinaciji sa jedinicom za specijalne operacije Kosovske policije (ROSU) uhapsila je danas pet osoba koje su osumnjičene da su počinile krivično delo ratnog zločina.
EULEKS: Hapšenja zbog ratnih zločina
Foto arhiva KIM

Kako je KIM radiju saopšteno iz ove misije pet osoba je osumljičeno da su počinili krivična dela ratnih zločina u vidu “povreda telesnog integriteta i ugrožavanja zdravlja civila u pritvorskom centru OVK u Likovcu u opštini Srbica” na severu Kosova.

Protiv jedne osobe je pokrenuta istraga za ratni zločin ubistva jednog civila a hapšenja osumnjičenih su izvršena po nalogu pretpretresnog sudije Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici.

U saopštenju se navodi i da slučaj istražuje specijalni tužilac EULEKS-a iz Kancelarije specijalnog tužilašva Kosova.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017