EULEKS: Delimično potvrđena optužnica u slučaju PTK

Okružni sud u Prištini delimično je potvrdio optužnicu protiv petorice osumnjičenih zbog sklapanja sporazuma između PTK i “Dardafon” o Operateru virtualne mobilne mreže i naknadnim prenosom licence na “Dardafon.net” 2008. i 2009. godine.

Podeli ovaj članak sa:
  • Zgrada EULEKS-a u Prištini (Foto kosovaport.com) i

U saopštenju EULEKS-a dostavljenom KIM radiju navodi se da je pretpretresni sudija potvrdio tri tačke optužnice protiv Ismeta Bojkua, pravnog zastupnika firmi “Dardafon” i “Dardafon.net”  Bljerima Devolija i Škelćima Devolija, dvojice vlasnika privatnih kompanija koje pripadaju Devoli grupi i to za prevaru, potpisivanje štetnih ugovora, falsifikovanje dokumenata.

Potvrđene su i tri tačke optužnice protiv Šićrija Hadže, glavnog izvršnog službenika PTK i Redže Đonbaljaja, predsedavajućeg Odbora direktora PTK zbog potpisivanja štetnih ugovora i zloupotrebe službenog položaja.
Dve tačke optužnice protiv Ismeta Bojkua, Bljerima Devolija i Škelćima Devolija su odbačene, a tiču se zloupotrebe poverenja i organizovanog kriminala.

Pretpretresni sudija je takođe odbacio dve tačke optužnice protiv Šićrija Hadže i Redže Đonbaljaja koje se tiču zloupotrebe ovlašćenja u privredi.

Kako se navodi u saopštenju, tužilac može da podnese žalbu na odluku u roku od tri dana od uručenja iste.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane