Vesti

Eksploziv na vozilu zamenika gradonačelnika Gračanice

Na službenom automobilu zamenika gradonačelnika Opštine Gračanica Igora Aritonovića sinoć je postavljena eksplozivna naprava. Interventne jedinice Policije Kosova uklonile eksploziv.
 • 01.01.2013
 • 21:29 h > 21:38 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 2775
Eksploziv na vozilu zamenika gradonačelnika Gračanice
Foto KIM

Sinoć oko 23 sata radnik obezbeđenja lokala u Gračanici, gde je rukovodstvo opštine Gračanica obeležavalo Novu godinu i trogodišnjicu rada, prijavio je da se na zadnjem delu automobila marke „škoda oktavia“ zamenika gradonačelnika opštine Gračanica Igora Aritonovića nalazi „nešto sumnjivo“ , izjavio je KIM radiju gradonačelnik Opštine Gračanica Bojan Stojanović i dodao da je brzom intervencijom policije sprečena tragedija.

Vozilo gradonačelnika bilo je parkirano pored službenog vozila Aritonovića.

„Dvojica momaka prijavila su radniku obezbeđenja lokala da su primetili sumnjivu napravu na automobulu mog zamenika. Reagovali smo odmah i pozvali policiju koja je brzom intervencijom uklonila eksplozivnu napravu i proverila bezbednost i ostalih automobila koji su bili u blizini“, kazao je Stojanović.

Stojanović kaže da mesecima već uzpozorava da se prema Opštini Gračanica vodi, kako je rekao, „opšta hajka“.

„Kada mi govorimo o tome da je u pitanju hajka protiv nas u serijalu neistina koje se iznose u javnost onda budemo optuživani kako kršimo slobodu medija. Mislim da je ovo dovoljno upozorenje. Mi ćemo policiji predočiti sve što imamo o potencijalnim inspiratorima. Mi ne želumo da prejudiciramo stvari. U složenoj političkoj situaciji nije dobro podizati tenzije i ne vredi da neko glavom plati zato što se bavi rešavanjem praktičnih problema građana “, kazao je Stojanović.

Policija pokrenula istragu

Komandir Policijske stanice u Gračanici, Bratislav Trajković, izjavio je KIM radiju da je  interventna jedinica Policije Kosova sinoć uklonila ručnu granatu sa službenog vozila zamenika gradonačelnika opštine Gračanica.

Slučaj je okvalifikovan kao izazivanje opšte opasnosti, nema osumnjičenih a povodom ovog incidenta pokrenuta je istraga.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017