Vesti

E. Tahiri: Razgovori i u januaru i u februaru

Nakon najave da bi tokom ovog meseca mogao biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine, Edita Tahiri, šef kosovske delegacije u pregovorima, izjavila je da treba razgovarati o regionalnoj saradnji, energetici i telekomunikacijama.
 • 04.01.2012
 • 18:40 h > 18:46 h
 • izvor: Dojče vele
 • komentara:
 • pregleda: 1002
E. Tahiri: Razgovori i u januaru i u februaru
Edita Tahiri (Foto AP)

Potpredsednik kosovske vlade i šef prištinskog pregovaračkog tima, Edita Tahiri, izjavila je radiju Dojče vele da je informisana da će se pregovori nastaviti tokom januara i da će se razgovarati o niz važnih pitanja.

"Verujem da ćemo imati sastanak sredinom meseca i da će se razgovarati o pitanjima koja su već na dnevnom redu: regionalna saradnja, energetika i telekomunikacije. Takođe mislim da bi i tokom februara mogli da imamo još jednu rundu pregovora gde bi razgovarali o pitanjima kao što su drumski i železnički saobraćaj, vazdušni saobraćaj, naknadama za ratne štete i demarkaciji granica“, rekla je Tahiri.

Ona nije isključila mogućnost da dve delegacije u februaru razgovaraju i o pitanju nestalih lica na prostoru Kosova.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018