Vesti

DSS: Nedopustivo nepriznavanje rezultata izbora na KiM

Demokratska stranka Srbije je ocenila da je "apsolutno nedopustiva", kako tvrdi, najava vlasti u Srbiji da neće priznati rezultate lokalnih izbora ukoliko ih opštine na Kosovu i Metohiji same budu organizovale.
 • 23.04.2012
 • 23:00 h
 • Tanjug
 • komentara:
 • pregleda: 1340
DSS: Nedopustivo nepriznavanje rezultata izbora na KiM
Petar Petković (Foto vestinet.rs)

"To je nedopustvo, jer se i Zvečan i Zubin Potok gde treba da budu održani lokalni izbori nalaze u sistemu lokalnih samouprava i kao što će se lokalni izbri održati u Kraljevu, Kruševcu, Nišu, Novom Sadu...isto tako treba da budu održani u Zvečanu i Zubinom Potoku zbog toga što je to po Ustavu Srbije", rekao je portparol DSS-a Petar Petković na konferenciji za novinare.

Petković je kazao da "tako govori odlazeća vlast u Beogradu, a isto tako govori i ilegalna prištinska vlast, kao da se radi o nekoj koordiniranoj politici odlazeće vlasti u Beogradu i kosovskih Albanaca u Prištini, a sve upereno proitiv Srba na Kosovu i Metohiji".

Prema njegovim rečima, vlast u Srbiji želi da, neorganizovanjem, neodržavanjem i nepriznavanjem izbornih rezultata lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, izađe u susret zahtevima Brisela i nemačke kancelarke Angele Merkel.

On je rekao da Brisel želi da vlast u Srbiji ukine svoje, jedine legalne institucije na Kosovu i Metohiji, "jer Kosovo ne može biti nezavisno, pa sve i da ga prizna ceo svet, ukoliko to ne uradi država Srbija".

"Zbog toga se toliko vrši pristisak na sadašnju vlast i na Srbiju", kazao je Petković i dodao da će se loklalni izbori na Kosovu i Metohiji održati, jer je to po ustavu i rezoluciji 1244.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017