Vesti
Društvo

Zvezda opremila mališane iz Orahovca i Velike Hoče za školu

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da su predstavnici “crveno-belih” posetili Orahovac i Veliku Hoču i srpskoj deci poklonili knjige, kao i pribor kako bi mališani spremno dočekali novu školsku godinu.
Zvezda opremila mališane iz Orahovca i Velike Hoče za školu
Mališani u Orahovcu (Foto FK Crvena zvezda)

U saopštenju se navodi da su se deca na inicijativu kluba prethodnih nedelja u velikom broju odazvala akciji prikupljanja knjiga, gde su najmlađi zvezdaši dali najveći doprinos još jednoj društveno-odgovornoj akciji Crvene zvezde i obradovali veliki broj vršnjaka.

“Zvezda je uvek tu, pogotovo za mališane sa Kosmeta koji su nas ponovo oduševili time koliko navijaju za naš klub i koliko se ponose srpstvom. Deca su nas, prvo dočekala u Orahovcu kada smo im podelili knjige, od prvog do osmog razreda, kao i za četiri razreda Gimnazije. Bilo je tu svega, od udžbenika do školskog pribora kako bi mogli mirno da uče i obrazuju se, iako je činjenica da odrastaju u ekstremno teškim uslovima”, navode iz Crvene zvezde.

Predstavnici “crveno-belih” su potom obišli Veliku Hoču.

“Tamo smo se družili i sa predškolcima i osnovcima, te im podelili poklone u vidu udžbenika, knjiga, pernica, svesaka, olovki... Teški uslovi u kojima srpska deca odrastaju na Kosmetu su nas posebno ganuli, ali njihovi osmesi, kao i pripadnost crveno-belom, su nešto što ćemo pamtiti do kraja života. Kosmet je uvek bio srce Srbije, a najlepše srpske zadužbine u vidu manastira i crkava samo su dokaz vekovnog života našeg naroda na teritoriji koja će zauvek biti i ostati srpska. Tradicija i vera su najsnažniji motiv srpskom narodu da ostane na Kosmetu”, saopštio je beogradski klub i dodao da će Crvena zvezda uvek biti uz srpski narod.

Crvena zvezda je pozvala sve ostale da pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

“Osmesi, kao i energija koju nosimo sa ovog puta vredi više od svega. Deca koja su nam ponavljala koliko smo im ulepšali dan, motivisala su nas da nastavimo da budemo humani, kao i da se svakog novog jutra trudimo da budemo bolji ljudi”, zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.Ostale vesti

Kosovska policija zabranila šetnju planinara i rekreativaca u Štrpcu

Za danas planirana šetnja planinara i rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Štrpca, posvećena Danu pešačenja, zabranjena je od strane kosovske policije u Štrpcu.

  • 23.09.2023
Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023
Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023
Posle završenog kursa, ženama iz RAE zajednice dodeljene šivaće mašine
Nakon tri meseca obuke u šivenju i pletenju za pripadnice RAE zajednice završen je projekat „Impusl za novi početak“ koji je sprovelo Udruženje poslovnih žena „Avenija“. Polaznicama kursa su dodeljene šivaće mašine kako bi, nakon radionice, samostalno radile i privređivale.
  • 20.09.2023
Održan prvi “Gračanički kros
Pod slogom “Nije frka, može trka” organizovan je prvi “Gračanički kros”. Oko 200 učesnika okupilo se najpre u dvorištu Doma kulture “Gračanica” odakle je startovala trka. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, takmičari do 14 godina i stariji.
  • 20.09.2023