Vesti
Društvo

Zvečan: Prikupljeno 197.000 dinara za lečenje Darije i Nataše

Na humanitarnom bazaru održanom u Zvečanu u cilju prikupljanja sredstava za lečenje Darije Antović iz Zvečana i Nataše Stojanović iz sela Bosce u opštini Kosovska Kamenica, sakupljeno je 197.000 dinara.
Zvečan: Prikupljeno 197.000 dinara za lečenje Darije i Nataše
Ilustracija (Foto RKP)

Akciji su se odazvali lokalni privrednici, građani, ali i lokalna samouprava, iz koje je Dariji i Nataši uplaćeno po 50.000. dinara, kaže za Radio Kontakt Plus jedna od organizatora akcije, Aleksandra Ćirković.

“Mogu reći da se, što se tiče institucija, opština se zaista ovog puta pokazala. Ovo je prvi put otkako radimo bazare da je opština u toj meri izašla u susret i uplatila za obe devojčice tu sumu novca”, kazala je Ćirković.

Iako je odziv građana na jučerašnjem bazaru u Zvečanu bio nešto slabiji nego tokom ranijih akcija, iznos prikupljenog novca pozitivno je iznenadio organizatore.

“Ni u jednom trnutku se nije stvorila tako velika gužva, pa smo imali utisak da će biti baš malo novca. Međutim, baš smo se iznenadili kada smo izbrojali i videli da je prikupljeno 198 hiljada dinara”, istakla je Ćirković.

Što se tiče narednih akcija, u planu je bazar u Leposaviću, ali ta ideja se još razmatra.

“Verovatno će biti negde pre Dana zaljubljenih ili pred 8. mart. Zavisi malo od vremenskih uslova, ali i od situacije sa pandemijom korona virusa”, rekla je Ćirković.

Novac prikupljen tokom jučerašnje akcije u Zvečanu, biće podeljen na pola, po 98.500 dinara, plus po 50.000 dinara od opštine, što je ukupno po 148.500 dinara za svaku devojčicu.

Nataša Stojanović iz sela Bosce u opštini Kosovska Kamenica ima dečiju paralizu, urođenu srčanu manu, napade gušenja, anemiju, hipotoniju mišića i neophodna su joj sredstva za tretmane, rehabilitaciju, operacije i specijalističke preglede.

Za nju je pokrenut i humanitarni broj fondacije Aleksandar Šapić.

I za Dariju Antović iz Zvečana, koja boluje od cerebralne paralize i epilepsije, takođe je pokrenut humanitarni broj ove fondacije.

I pred Darijom je dug proces koji se sastoji od operacija, rehabilitacije i daljeg lečenja.Ostale vesti

Sećanje na preminulog vladiku Atanasija: od Кosova do Jadovna
"Pobegao sam iz kasarne iz Vučitrna i, za Božić, otišao u crkvu u Babinom Mostu da se pričestim. Opaze me i prijave, pa sam bio deset dana u zatvoru. To su mi najlepši dani – nisam nosio petokraku i nisam morao da pozdravljam oficire”, ovako je svoju životnu, iskustvenu kosovsku priču započeo Zoran Jevtić. Zamonašio se 1960. kad je stigao sa Кosova i dobio ime Atanasije. Od tada se Кosovo i Atanasije ne razdvajaju.
  • 07.03.2021
Pasjane: Protest zbog zapošljavanja u Zdravstvenom centru
Ispred Zdravstvenog centra u Pasjanu kod Gnjilana održan je protest dvadesetak ljudi nezadovoljnih zbog odluke direktora ove ustanove dr Zorana Perića da ih ne primi u radni odnos.
  • 05.03.2021
KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021