Vesti
Društvo

Zvečan: Glasanje se odvija bez nepravilnosti

Na svim biračkim mestima u OŠ "Vuk Karadžić" u Zvečanu glasanje koje je počelo na vreme, prema rečima izborne komisije odvija se bez ikakvih nepravilnosti, a odziv glasača je solidan.
Zvečan: Glasanje se odvija bez nepravilnosti
Biračko mesto u Lapljem Selu (Foto Kim)

Na biračkom mestu broj 1 u Zvečanu svoje građansko pravo i dužnost obavio je gradonačelnik Vučina Janković:

"Danas sam došao na biralište da ispunim svoju građansku dužnost, a i odlučujemo ko će u naredne 4 godine voditi našu državu i kako ćemo živeti mi i naša deca"

Na biračkom mestu broj 2 oko 8 časova i 40 minuta glasao je i predsednik privremenog organa opštine Zvečan.

"Ono što očekujem od današnjeg dana je da izborni proces prođe u najboljem redu,očekujem da građani masovno izađu na birališta, a glasaće po svojoj savesti" rekao je Ivan Todosijević predsednik privremenog organa opštine Zvečan.

Svi glasači sa teritorije opštine Zvečan a ima ih 7 774 glasaju na 7 biračkih mesta koja se nalaze na jednojn lokaciji, u OŠ "Vuk Karadžić", a svoje pravo i obavezu glasači mogu da ispune do 20 časova kada se zatvaraju biračka mesta.Ostale vesti

Laplje Selo: Pčelari pokrenuli mašinu za pravljenje voštanih ploča
Pčelari sa teritorije opštine Gračanica su do sada po satne osnove, uvek sa manjim ili većim procentom parafina, išli u Prištinu ili centralnu Srbiju. Mašina koju je donirala švajcarska organizacija “Helvetas” instalirana je na Poljoprivrednom fakultetu u Lapljem Selu, pa je proizvodnja kvalitetnih voštanih ploča konačno lokalizovana “na dobrobit svih”, a parafin se "nalazi na izlazu iz košnica".
  • 19.10.2020
Heroji u doba koronavirusa: Živ se čovek na sve navikne
U osmoj emisiji “Heroji u doba koronavirusa” profesorka srpskog jezika i književnosti Ana Kostić govorila je o poteškoćama i prednostima nastave na daljinu. Nikola Vasić predsednik Humanitarne organizacije „Kosovsko Pomoravlje” kazao je da su od početka pademije članovi ove organizacije podelili preko dve tone pomoći u vidu namirnica, lekova i higijenskih paketa.
  • 18.10.2020
Zatvoreno nekoliko kafića u Prištini zbog kršenja mera
Zbog kršenja pandemijskih mera sinoć je zatvoreno nekoliko kafića u naselju "Ruga B" u Prištini.
  • 17.10.2020
Koliko je za kosovsko društvo prihvatljiva gej populacija?
Završava se „Nedelja ponosa“ na Kosovu, a time i poruke podrške LGBT zajednici. Za političare oni će i dalje biti tema jednom u godini, a za veći deo stanovništva ljudi koji „narušavaju porodične vrednosti“.
  • 17.10.2020
Laplje Selo: Novi zubni rendgen za stomatologiju
Rendgen kabinet stomatološke službe Doma zdravlja Gračanica u Lapljem Selu dobio je od lokalne samouprave aparat za najvažnije dijagnostičke snimke koji se najčešće prave pri prvom pregledu pacijenta kao orijentacioni. Direktorka Doma zdravlja Mirjana Dimitrijević najavila je da će savremeni ortopan unaprediti dijagnostiku lekara.
  • 16.10.2020
Gimnazija obeležava Dan škole i 107 godina postojanja
Iako je u toku pandemija koronavirusa Prištinska Gimnazija nije odustala od obeležavanja Dana škole i 107 godina postojanja. Proslava će ove godine prvi put biti održana on-lajn, kazao je za RTV Kim direktor Dejan Denić.
  • 16.10.2020