Vesti
Društvo

Zvaničnici čestitali Novu godinu

Zdravlje, sreću, uspeh a pre svega mir poželeli su predstavnici vlasti i institucija u Novoj 2023. godini.
Zvaničnici čestitali Novu godinu
Ilustracija (Foto Pixabay)

Kurti čestitao Novu godinu posetom radnicima KEK-a

Premijer Kosova Aljbin Kurti obišao je, pred Novu godinu, zaposlene Energetske korporacije Kosova (KEK).

"Slavimo sa onima koji rade za nas, koji obezbeđuju večeras svetlost. Želim srećnu Novu 2023. godinu svima vama, dragi građani, porodice, prijatelji i kolege“, poručio je on.

"Uoči Nove godine, vama, vašim porodicama i vašim najmilijima želim srećnu čast, punu zdravlja i sloge. Srećna 2023!", navela je predsednica Kosova Vjosa Osmani.

Vučić: Nema predaje. Srećna Nova godina

„Želim vam dobro zdravlje, da ekonomski napredujemo još brže. Da plate i penzije još brže rastu. Da sačuvamo mir. Da gradimo zemlju, da radimo, da verujemo u sebe. Da volimo našu Srbiju i da se za nju borimo. Nema predaje. Srećna Nova godina!“, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Brnabić: Porodica i prijateljstvo su najveće bogatstvo

Građanima su Novu godinu čestitali i premijerka Ana Brnabić.

"Svim građanima Republike Srbije čestitam Novu godinu sa željom da, pre svega, donese dobro zdravlje, uspeh i sreću. Želim da nam Nova godina donese više stabilnosti kako bismo sa novom energijom nastavili da radimo, da stvaramo novu i drugačiju Srbiju i bolju budućnost za sve građane našeg regiona. Nadam se da će nas duh praznika podsetiti da su upravo porodica i prijatelji najveće bogatstvo i da će nam dati dobru energiju za lična i profesionalna dostignuća u Novoj godini", navela je Ana Brnabić u svojoj čestitki.

Spirić: Neka 2023. donese vedrije dane

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić čestitao je građanima novogodišnje praznike i poželeo da 2023. donese vedrije i bolje dane.

“Poželeo bih svim sugrađanima da i u nastupajućoj godini budu mudri i istrajni i da godina pred nama bude godina mira i stabilnosti” stoji u čestitki.

Šubarić: Srećna i uspešna Nova 2023. godina

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić čestitala je svim građanima lokalne samouprave Novu 2023. godinu.

„Svim građanima naše opštine želim puno zdravlja, napretka, radosti i lepih trenutaka u Novoj 2023. godini. Verujem da će godina koja je pred nama biti još uspešnija od predhodne, kao i da ćemo zajedno nastaviti da gradimo bolju i lepšu opštinu. Moramo nastaviti da predano radimo, da činimo sve da mlade ljude utemeljujemo za ovaj prostor a starijima da stvorimo uslove da ovde rade, privređuju i leče se, da naše obrazovanje i zdravstvo unapređujemo, da nastavimo da radimo na sređivanju infrastrukture i realizujemo započete ideje. Ostajemo vaš servis i nastavljamo sa ravnomernim ulaganjem u svim mestima naše opštine. Svima želim dobro zdravlje, lično i porodično zadovoljstvo. Srećna Nova 2023.godina!“Ostale vesti

Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023
U petak i subotu probni završni ispit za osnovce
Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
  • 23.03.2023
Vladika Grigorije: Veliki problemi zahtevaju velike ljude koji će ih rešavati
"Oni koji nisu uspeli da do sada normalizuju život na Kosovu i Metohiji neće to uspeti ni sada, niti u budućnosti, ma o čemu se oni formalno dogovorili ili dogovarali. A to je ono što me kao čoveka najviše boli", kazao je u intervjuu za KoSSev vladika diseldorfsko-nemački Grigorije.
  • 22.03.2023
„Doručak sa gimnazijalcima“, prikupljanje novca za ekskurziju

Učenici i profesori prištinske Gimnazije sa sedištem u Lapljem Selu ponovo su pokrenuli akciju prikupljanja novca za svoje drugare čiji roditelji nisu u mogućnosti da plate matursku ekskurziju. U centru Gračanice, ispred opštine, postavili su štandove sa raznim i slatkišima, te napicima, od čije prodaje bi mogli da prikupe deo potrebnih sredstava.

  • 22.03.2023