Vesti
Društvo

’’Žuti stub’’ ponovo u Kosovskoj Mitrovici

"Žuti stub" je, možemo slobodno reći, simbol Kosovske Mitrovice, koji je građanima godinama služio kao orijentir, mesto sastajanja i oglašavanja. U centru grada, nedaleko od mesta na kojem se nalazio prethodni, juče je postavljen novi i moderniji kultni stub žute boje.
’’Žuti stub’’ ponovo u Kosovskoj Mitrovici
Žuti stub u Kosovskoj Mitrovici (Foto Radio Kontakt Plus)

Nabavka i postavljanje stuba, klupa i kanti za odlaganje otpada, raspoređenih duž šetališta, finansirani su iz budžeta Opštine Severna Mitrovica.

Podsetimo, u Kosovskoj Mitrovici postojala su dva stuba žute boje, napravljena od armiranog betona.

Idejni tvorac pomenutih stubova je projektant Dragiša Miljković, a napravila ih je firma "Betonjerka" u Aleksincu.

Postavljeni su u gradu početkom devedesetih godina prošlog veka. Prvi se nalazio nedaleko od spomenika Knezu Lazaru, a drugi u neposrednoj blizini novoizgrađene fontane u ulici Kralja Petra I.

Ovaj drugi stub nikada nije "dostigao slavu" onog u centru grada, koji je odlukom lokalne samouprave uklonjen 25. jula 2018. godine.Ostale vesti

’’Radosti moja’’ i ’’Osmeh na dar’’ podelili paketiće deci u Goraždevcu

Predstavnici hrišćanske zajednice „Radosti Moja“ i humanitarne organizacije „Osmeh na dar“ podelili su paketiće deci u Goraždevcu.

  • 29.01.2023
Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

  • 27.01.2023
’’Zadovoljstvo je pripremati priredbu za Savindan sa talentovanom decom’’

Svečanim programom koji su pripremili učenici srednje Medicinske škole u Lapljem Selu je obeležen praznik posvećen Svetom Savi, utemeljivaču obrazovanja i prvom srpskom arhiepiskopu. „Zadovoljstvo je pripremati Svetosavsku priredbu sa talentovanim učenicima“, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Ćirković.

  • 27.01.2023
Savindan obeležen svečano u Goraždevcu

U prisustvu monaha iz Visokih Dečana i monahinja iz Pećke Patrijaršije u Goraždevcu je obeležena školska slava Sveti Sava. Prigodan kulturno-umetnički program priredili su učenici i nastavnici osnovne škole „Janko Jovićević“ i izmeštene gimnazije koja nosi ime svetitelja.

  • 27.01.2023
Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima
Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.
  • 27.01.2023
Stanari u Lapljem Selu dobili stambena rešenja
Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić uručila je stambena rešenja porodicama koje žive u stambenim zgradama u Lapljem Selu, a koje na ista čekaju više od jedne decenije.
  • 26.01.2023