Vesti
Društvo

Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće

Zoran Đorđević kome je u martu srušena kuća još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti - da otpočnu gradnju nove. Zoran se sada brine kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.
Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
Zoran Đorđević (Foto Kim)

Uslovi u kojima Zoran trenutno živi sa svojom suprugom Vesnom su veoma loši. Letnja kuhinja u kojoj su popucali zidovi, krov koji prokišnjava, bez dovoljno nameštaja i kupatila nije adekvatna za stanovanje ovo dvoje starijih i bolesnih meštana Gračanice.

Kuća u kojoj su prethodno živeli je srušena, a predsednik PO Prištine Ljubinko Karadćić i tadašnji predsednik PO Suva Reka Branimir Stojanović su obećali da će pomoći da se izgradi nova. Obećanja su stizala i od Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a Zorana su posećivali i predstavnici Opštine Gračanica i Ministarstva za zajednice i povratak. I još uvek ništa.

"Ne znam šta će da bude, evo sad idem kod Bibija, kod moga predsednika (Ljubinka Karadžića, predsednika Privremenog organa opštine Priština). Ja sam njihov radnik 44 godine i idem kod njega da vidim šta će da mi kaže, pa da idem i kod Ljilje (Šubarić) najzad", kaže Zoran za RTV Kim.

Na pitanje kako će dočekati zimu u trošnoj kući koja prokišnjava, Zoran odgovara:

"Šta da radimo!? Drva smo obezbedili, ali prokišnjava, pritisnuće nas krov koji je propao. I dalje spavam na klupi. Nema ni prostorija, nema ništa", objašnjava on.

Đorđević kaže da je nedavno poslao pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem traži pomoć.

"Poslao sam i sliike gde se vide ruševine, sve ono što je bilo, sve sam poslao, ali nema da mi odgovori. Išao bih do njega, ali kako kad imam bolesnu ženu. Ona je invalid, a i ja sam oboleo", rekao je on.

Nakon reportaže o porodici Đorđević koju je RTV Kim objavila krajem avgusta, oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističući da se "Zoran nalazi na spisku prioriteta za dodelu građevinskog materijala" i da će isporuka uskoro biti realizovana.

Od tada su prošla gotovo dva meseca, a Zoran nije dobio obećani materijal.Ostale vesti

Zbog odrona stene kod Dudinog krša magistralni put zatvoren za saobraćaj
Na magistralnom putu Mitrovica – Zvečan, tačnije kod Dudinog krša, došlo je do odrona stene i put nije prohodan za saobraćaj od jutros.
  • 14.08.2022
Šta se dešava sa 70 radnih mesta u srpskim zdravstvenim ustanovama na Kosovu?
Osam zdravstvenih ustanova koje na Kosovu rade u srpskom sistemu, raspisale su u martu ove godine konkrus za prijem oko 70 radnika. Međutim, ni posle pet meseci nije objavljeno ko je dobio posao, a jedna ustanova je u međuvremenu poništila konkurs.
  • 12.08.2022
Batuse: Za 15 minuta izgorela polovina petogodišnjeg truda
Požar u voćnjaku porodice Simonović u selu Batusu kraj Kosova Polja je planuo u četvrtak, 11. avgusta, oko 16.00 časova. Polovina voćnjaka je stradala za 15 minuta, a pet godina truda i rada je uloženo da se on podigne.
  • 12.08.2022
Mladi u Srbiji: Protiv sankcija Rusiji, ali za selidbu u Zapadnu Evropu
Dok je većina mladih protiv osude Rusije zbog rata u Ukrajini, samo 11 odsto njih ne želi da se odseli iz zemlje, pokazalo je istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije.
  • 12.08.2022
Benzin u Srbiji pojeftinio četiri, a dizel dva dinara
Benzin BMB 95 i evrodizel biće jeftiniji za četiri, odnosno dva dinara po litru do sledećeg petka, 19. avgusta.
  • 12.08.2022
Centar Zvečana bez struje do daljnjeg
Zbog požara koji je sinoć izbio na tzv “plavom” trafou u centru Zvečana, strogi centar ovog naselja još uvek je bez struje.
  • 12.08.2022