Vesti
Društvo

Zloupotreba medija i institucija radi sticanja lične koristi

Biljana Stojkovski iz Gračanice koja je više puta podnosila zahteve za rešavanje stambenog pitanja je juče u izjavi za RTV Kim iznela netačne podatke o porodičnom statusu, navodeći da je samohrana majka. Međutim, kako smo u međuvremenu saznali, njena ćerka je udata i živi odovojeno sa suprugom i detetom.
Zloupotreba medija i institucija radi sticanja lične koristi
Stambena zgrada u Gračanici (Foto Kim)

Stojkovski je i prilikom podnošenja aplikacije u Opštini Gračanica na konkursu od 21. oktobra prošle godine takođe navela da živi sa ćerkom, iako je njena kći još tada bila udata. Konkurs je u međuvremenu oboren, a u jučerašnjoj izjavi za RTV Kim Biljana je kazala da joj je gradonačelnica Ljiljana Šubarić rekla da na sledećem konkursu neće morati da podnosi novu dokumetnaciju, već samo zahtev.

"Rekli su mi, kada bude novi konkurs, da ću samo da pišem zahtev, neću ponovo da vadim onu dokumentaciju i da dajem pare. To mi je rekla Ljiljana Šubarić", kazala je Biljana i dodala: "Rekla mi je kada bude konkurs, vi će te da predate zahtev i videćemo gde ćemo da vas smestimo", zaključila je ona.

U dokumentu koji je priložila 21. oktobra prošle godine, a u koji je RTV Kim imala uvid, Stojkovski je navela da živi sa ćerkom i da je samohrani roditelj.

Kako nam je potvrđeno u Opštini Gračanica, kandidatkinja Stojkovski je prilikom predaje dokumenata izostavila potvrdu o zajedničkom domaćinstvu, odnosno dokument kojim se potvrđuje da živi sa ćerkom.

Zbog objavljivanja neistinite izjave naše sagovornice, RTV Kim se izvinjava svojim čitaocima i gledaocima.Ostale vesti

Dođite na Kosovo i Metohiju i naučite vašu decu šta je čovek

U pohode Kosovu i Metohiji na Vidovdan ove 2022. godine, među više stotina poklonika sa raznih strana Srbije i sveta, bio je i sveštenik Predrag Popović iz Velike Plane. Velika Plana je mesto gde je, po blagoslovu nadležnog episkopa, otac Predrag na parohiji od 2018. godine.

  • 01.07.2022
Objavljeni preliminarni rezultati male mature, moguća provera elektronskim putem
Preliminarni rezultati male mature objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i sva tri testa koje su osmaci rešavali. Za đake koji nemaju mogućnost da rezultatima i testovima pristupi elektronski, rezultati su dostupni u matičnim osnovnim školama.
  • 01.07.2022
Mališani iz Metohije u Bijeljini
U zgradi Gadske uprave Grada Bijeljina, gradonačelnik Ljubiša Petrović primio je  mališane sa Kosova i Metohije, koji borave u Bijeljini u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom Republike Srpske“.
  • 01.07.2022
Omladinski centar u Orahovcu, mesto koje spaja zajednice

Omladinski centar u Orahovcu osnovan je 2000-te godine. Njegova funkcija je da okuplja mlade generacije kroz razne kurseve i aktivnosti.

  • 30.06.2022
OG: Pojačane kontrole saobraćaja na  putevima
Rukovodstvo opštine Gračanica održalo je jutros radni vanredni sastanak sa upravom stanice Policije u Gračanici na kojem je od Policije zatražena pojačana kontrola saobraćaja na lokalnom putu Laplje Selo Gračanica ali i na svim ostalim lokalnim i regionalnim putevima u opštini Gračanica posebno na  tzv. kritičnim tačkama gde su poslednjih meseci učestale saobraćajne nesreće.
  • 30.06.2022
Patrijarh sa Abazovićem: Postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora

Patrijarh srpski Porfirije rekao je nakon sastanka sa crnogorskim premijerom da je u principu postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora. Pitanje Temeljnog ugovora će biti rešeno na najbolji način uz poštovanje SPC i države Crne Gore koja je sekularna, rekao je Dritan Abazović.

  • 30.06.2022