Vesti
Društvo

Zloupotreba medija i institucija radi sticanja lične koristi

Biljana Stojkovski iz Gračanice koja je više puta podnosila zahteve za rešavanje stambenog pitanja je juče u izjavi za RTV Kim iznela netačne podatke o porodičnom statusu, navodeći da je samohrana majka. Međutim, kako smo u međuvremenu saznali, njena ćerka je udata i živi odovojeno sa suprugom i detetom.
Zloupotreba medija i institucija radi sticanja lične koristi
Stambena zgrada u Gračanici (Foto Kim)

Stojkovski je i prilikom podnošenja aplikacije u Opštini Gračanica na konkursu od 21. oktobra prošle godine takođe navela da živi sa ćerkom, iako je njena kći još tada bila udata. Konkurs je u međuvremenu oboren, a u jučerašnjoj izjavi za RTV Kim Biljana je kazala da joj je gradonačelnica Ljiljana Šubarić rekla da na sledećem konkursu neće morati da podnosi novu dokumetnaciju, već samo zahtev.

"Rekli su mi, kada bude novi konkurs, da ću samo da pišem zahtev, neću ponovo da vadim onu dokumentaciju i da dajem pare. To mi je rekla Ljiljana Šubarić", kazala je Biljana i dodala: "Rekla mi je kada bude konkurs, vi će te da predate zahtev i videćemo gde ćemo da vas smestimo", zaključila je ona.

U dokumentu koji je priložila 21. oktobra prošle godine, a u koji je RTV Kim imala uvid, Stojkovski je navela da živi sa ćerkom i da je samohrani roditelj.

Kako nam je potvrđeno u Opštini Gračanica, kandidatkinja Stojkovski je prilikom predaje dokumenata izostavila potvrdu o zajedničkom domaćinstvu, odnosno dokument kojim se potvrđuje da živi sa ćerkom.

Zbog objavljivanja neistinite izjave naše sagovornice, RTV Kim se izvinjava svojim čitaocima i gledaocima.Ostale vesti

Kišne šahte na meti lopova

Duž puta Gračanica - Laplje Selo - Čaglavica otvorene su 34 slivne šahte koje, u stanju u kakvom su, predstavljaju opasnost za vozače na putu, ali i pešake. Nadležni obećavaju rešenje problema do kraja godine.

  • 25.11.2022
Lik Rite Ore na poštanskim markama
Pevačica Rita Ora, koja je rođena u Prištini, postala je deo riznice poštanskih maraka Pošte Kosova.
  • 25.11.2022
Žene nisu krive za nasilje koje trpe
Od januara do oktobra ove godine Policiji Kosova je prijavljeno 49 slučajeva seksualnog napada, a registrovana su i 73 slučaja seksualnog uznemiravanja. Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama koji se obeležava danas ujedno označava i početak kampanje UN Women “16 dana aktivizma” protiv rodno zasnovanog nasilja. Struka poručuje da žene moraju prepoznati i prijaviti nasilje kojem su izložene. 
  • 25.11.2022
Tri internet servisa prednjače u prikupljanju podataka o korisnicima
Stručnjaci kompanije Kasperski analizirali su podatke o servisima koji su najčešće prikupljali podatke o ponašanju na internetu i došli do zaključka da su Gugl, Meta i Critea tri servisa koji najviše prikupljaju podatke korisnika.
  • 25.11.2022
Tradicionalna jela Kosova i Metohije na Etno sajmu hrane i pića
Preko 300 proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda iz regiona Jugoistočne Evrope učestvuje na ovogodišnjem etno sajmu, koji je održava od 24. do 27. novembra u hali 3 Beogradskog sajma. Među izlagačima tradicionalne hrane je i Danijela Simonović iz Batusa koja predstavlja tradicionalnu hranu Kosova i Metohije.
  • 25.11.2022
Srbija najlošija u regionu po siromaštvu medija, govoru mržnje
Srbija je u toku 2021. godine imala najlošiji sistem informisanja u regionu od zemalja koji su obuhvaćeni godišnjim barometarom američke nevladine organizacije Ajreks (IREX). Srbija je najlošije ocenjena u indikatorima koji ocenjuju širenje mržnje uz pomoć medija i finansiranje medija.
  • 24.11.2022