Vesti
Društvo

Zlostavljanje ili politički progon?

Profesorka Ekonomsko-trgovinske škole iz Lapljeg Sela Jasmina Kovačević optužila je kolegu Živorada Lazića za zlostavljanje. Dok Lazić tvrdi da optužbe imaju političku pozadinu, profesorka Kovačević i direktorka škole Dragica Mitić nisu želele javno da govore o detaljima ovog slučaja jer je, kako kažu, postupak za utvrđivanje odgovornosti u toku.
Zlostavljanje ili politički progon?
Zgrada u kojoj je smeštena Ekonomsko-trgovinska škola u Lapljem Selu (Foto Kim)

Profesoru prava u Ekonomskoj školi u Lapljem Selu Živoradu Laziću na kućnu adresu stiglo je obaveštenje da je protiv njega pokrenut postupak zbog, kako se navodi, zlostavljanja profesorke prava u istoj školi Jasmine Kovačević.

Direktorka Ekonomsko-trgovinske škole Dragica Mitić i profesorka Jasmina Kovačević su u neformalnom razgovoru za RTV Kim kazale da se pod terminom “zlostavljanje“ koji je naveden u odluci za pokretanje postupka podrazumeva “verbalni sukob“. Kažu da više detalja ne mogu da iznose jer je postupak protiv Živorada Lazića u toku.

Sa druge strane, profesor Lazić tvrdi da ove optužbe imaju političku pozadinu, jer je, kako navodi, direktorka Dragica Mitić “postavljena po političkoj liniji i svojim političkim mentorima mora da pravda svoje političko postojanje i izbor“.

“Njihovi politički mentori su Vladeta Kostić i Ljubinko Karadžić. Oni su se našli povređeni jer sam ja, učestvujući na jednoj debati, pitao Ljubinka Karadžića ’kako te nije sramota da primaš dve plate kada znamo da ovde narod jedva preživljava, da pojedini ljudi nemaju od čega da žive’“, rekao je Lazić koji je i potpredsednik Srpskog nacionalnog foruma.

On takođe tvrdi i da se na platnom spisku kosovskih institucija nalaze i direktorka Mitić i profesorka Kovačević.

“To je taj problem. Ja sam došao do tih spiskova, a one ne žele da se to sazna, žele da se to sakrije i one bukvalno ’kidišu’ na mene pišući sve i svašta, da sam ja zlostavljač. Ako sam ja zlostavljač, ja ne bih smeo da radim u školi, ne bih smeo da radim sa decom“, objašnjava Lazić.

“Ja sam politička smetnja i ona sada ne bira sredstva kako bi mene okarakterisala kao zlostavljača. Ja radim 30 godina i dok su drugi bili direktori u školi nisam imao ni jednu prijavu“, dodaje Lazić.

On ističe da sa profesorkom Kovačević nije bio ni u kakvom sukobu, te da za poslednje dve godine nisu razmenili ni ’Dobar dan’.

“Jedino prošle godine kada je vršena raspodela časova, ja sam joj u jednom trenutku rekao ’sram te bilo’ i na tome se završilo. Pitam se o kakvom se zlostavljanju ovde radi“, kaže Lazić.

Protiv Lazića je prošle godine vođen i disciplinski postupak.

“Prošle godine sam bio kažnjen tako što mi je tri meseca skidano po 20 odsto od plate zbog toga što mi je direktorka Mitić dala 18 časova. Ja nisam hteo da držim toliko časova, pa sam ih ustupio koleginici koja nije ispunjavala normu. Ja sam iz ljudskih razloga ustupio te časove koleginici. Ti časovi su održani“, tvrdi Lazić.Ostale vesti

Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020
„Niko ne može da mi uzme ono što je moje“

Po jakoj kiši, pedesetak meštana Sirinićke Župe okupilo se na protestu podrške Stanku Cvetkoviću koji je prekjuče priveden u policijsku stanicu u Štrpcu pošto je pokušao da zaustavi radove na izgradnji puta kroz njegovo imanje.

  • 05.08.2020
Dom zdravlja u Gračanici dobio savremeni biohemijski analizator
Laboratorija Doma zdravlja u Gračanici dobila je danas od Odeljenja za zdravstvo pri opštini Gračanica biohemijski analizator.
  • 05.08.2020
Obe reke: Upad na privatni posed, priveden pa pušten vlasnik imanja
Stotinak meštani Štrpca okupilo se jutros na lokaciji “Obe reke” protestujući zbog ulaska radnika kompanije “Matkos grupe” na privatni posed Stanka Cvetkovića.
  • 04.08.2020
Upoznajte najlepše planinsko jezero na Kosovu
U vreme ograničenog kretanja zbog pandemije koronavirusa, grupa planinara i entuzijasta provela je vikend na Štrbačkom jezeru. Izletom na nadmorskoj visini od 2.173 metra neguje se duga tradicija, ali je i dobra prilika za beg od realnosti.
  • 03.08.2020