Vesti
Društvo

Živić: Majkama novorođenih beba po sto hiljada dinara

Predsednik Privremenog organa grada Prištine sa sedištem u Gračanici Novak Živić i član PO Marko Arsić danas su posetili porodilište u Gračanici i tom prlikom darivali majke beba rođenih u Novoj godini sa 100.000 dinara.
Novčana sredstva dobile su Marija Milić iz Babinog Mosta, Aleksandra Đorđević iz Donje Brnjice i Anđelina Đurinac iz Berevca kod Štrpca koje su u 2023. dobile sinove.

Živić: Majkama novorođenih beba po sto hiljada dinara
Živić uručio majkama novorođenih beba u Gračanici po 100.000 dinara (Foto Kosovo Onlajn)

Predsednik PO Priština Novak Živić je roditeljima preneo pozdrave direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petra Petkovića i istakao da će država Srbija, Кancelarija za Кosovo i Metohiju i lokalne samouprave uvek biti uz svoj narod.

"Nema većeg zadovoljstva i radosti nego kada na svet dođe beba, a posebno se to oseća ovde na ovim prostorima. I pored svega što nam se dešava, mi živimo, postojimo, rađamo se. Za to su posebno zaslužne naše majke, žene, sestre. One su stub našeg društva, a mi smo tu da pomognemo sve što je u našoj moći da nas ima više. Država Srbija i naš predsednik nam nesebično pomažu u tome. Srbija svakodnevno ulaže u naš opstanak na Кosmetu, a naše postojanje i rađanje je dokaz da smo odlučni da ovde ostanemo i svetu pokažemo da mi drugu državu nemamo osim Srbije", rekao je Živić.

Novčana sredstva PO grada Prištine obezbedio je u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju.Ostale vesti

Studenti koji se protive evropskom sporazumu učestvovaće u blokadama institucija
Studenti više fakulteta večeras su sa protesta u centru Beograda najavili da će se zbog fracusko-nemačkog plana za Kosovo okupiti na blokadama državnih institucija, koje su za petak, 24. mart najavile parlamentarne stranke okupljene kao „Državotvorna opozicija“.
  • 21.03.2023
Mojsilović i Ristuća o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i ishodu sastanka u Ohridu
Komandant KFOR-a general-major Angelo Mikele Ristuća razgovarao je u Beogradu sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije (VS) generalom Milan Mojsilovićem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i ishodu sastanka u Ohridu. 
  • 21.03.2023
Velika Hoča: Učenici OŠ ’’Svetozar Marković ’’ obeležili Svetski dan poezije
Svetski dan poezije. 21. mart je rezervisan za promociju pisanja i čitanja poezije, najstarije vrste umetnosti. Današnji dan obeležili su učenici OŠ "Svetozar Marković" u Velikoj Hoči.
  • 21.03.2023
Kosovska policija poslala prvog oficira za vezu u EUROPOL
Kosovska policija saopštila je da je poslala prvog oficira za vezu u međunarodnu organizaciju EUROPOL.
  • 21.03.2023
Borba protiv diskriminacije Roma, Aškalija i Egipćana na Kosovu
Dan borbe protiv diskriminacije se obeležava svakog 1. marta, a 21. marta se obeležava Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije. Obeležavanje ovih datuma ima za cilj da ukaže na diskriminaciju koja se odnosi na prihode, godine, zdravstveno stanje, profesiju, invaliditet, seksualnu orijentaciju, rodni identitet, rasnu, etničku i versku pripadnost.
  • 21.03.2023
Odbor za kulturu i informisanje uklonio tačku ’’Stanje novinarstva u Srbiji’’ sa dnevnog reda
O stanju u novinarstvu u Srbiji se na današnjoj sednici Odbora za kulturu i informisanje nije govorilo jer je, na predlog potpredsednika Odbora Nebojše Bekareca, ova tema skinuta sa dnevnog reda. Podpredsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Slobodan Ćirić i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić, koji su danas trebali da govore na ovu temu, kao i predsednik Odbora Siniša Кovačević, napustili su sednicu kada je ova odluka doneta.
  • 17.03.2023