Vesti
Društvo

“Ženske tajne” sa Ružicom Simić

Večeras je na programu novo izdanje emisije “Ženske tajne” u kojoj sa direktorkom NVO “Žensko pravo” Ružicom Simić govorimo o položaju i pravima žene na Kosovu.
“Ženske tajne” sa Ružicom Simić
Foto KIM

Ružica Simić je u emisiji istakla da je nasilje u porodici jedan od najvećih problema sa kojima se suočava ženski deo populacije.

“Vidimo da je to društveno prihvatljiva pojava. Mi kao građani ne reagujemo na to. Prosto smo gluvi na vapaje ili ne čujemo sta se dešava oko nas”, kazala je Simićeva.

Ružica Simić je rekla da je neophodno kroz programe i edukacije podići svest građana i ohrabriti žrtve da prijave nasilje.

“Još uvek se ne zna da možemo anonimno da pozovemo policiju i prijavimo nasilje, da kada čujemo da se u komšiluku nešto dešava možemo da okrenemo broj policije. Ne moramo da se identifikujemo upravo zbog tog straha i iz razloga naše bezbednosti”.  
 
Emisija se emituje večeras od 20 sati na televizijama Centar, Puls i Herc. Ženske tajne možete pogledati i na našem sajtu.Ostale vesti

Šeholi ponovo izabran za direktora IAMN
U Prištini je danas održana skupština Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa (IAMN), na kojoj je izabran novi bord ove organizacije. Za predsednika borda je izabran Miljazim Gaši, a za potpresednika Vladimir Živković, potvrdio je za RTV Kim Fatmir Šeholi.
  • 19.10.2021
Matica srpska i Prizrenska bogoslovija na „Pijaci knjiga“; Zbog velikog interesovanja sajam produžen do ponedeljka
U okviru „Pijace knjiga“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, sutra će se, od 18 časova, predstaviti Prizrenska bogoslovija. Organizator je, zbog velikog interesovanja, ali i kasnijeg prijavljivanja izdavača, odlučio da trajanje sajma produži do ponedeljka 25. oktobra, pa će u četvrtak 21. oktobra, svoja izdanja predstaviti i Matica srpska iz Novog Sada.
  • 19.10.2021
Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
Zoran Đorđević kome je u martu srušena kuća još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti - da otpočnu gradnju nove. Zoran se sada brine kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.
  • 19.10.2021
Kosovska Mitrovica: Poskupela taksi usluga
Taksi usluga u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu skuplja je za 50 dinara.
  • 18.10.2021
OG: Dezinfikovane školske i predškolske ustanove

Opština Gračanica izvršila je danas dezinfekciju školskih ustanova u kojima se juče odvijao izborni proces.

  • 18.10.2021
Škole u kojima se glasa sutra neće raditi

Škole u srpskim sredinama na centralnom Kosovu u kojima se obavlja glasanje na kosovskim lokalnim izborima, sutra neće raditi.

  • 17.10.2021