“Žene u Gračanici i na KiM su najhrabrije”

Drugu godinu zaredom, predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović na Međunarodni dan žena obilazi Udruženje „Avenija“ u Lapljem Selu. „Žene u opštini Gračanica i na Kosovu i Metohiji su najhrabrije“, kazao je Popović.

Podeli ovaj članak sa:
 • Gordana Đorić i Srđan Popović (Foto Kim)

Skromno, s karanfilima u ruci, Srđan Popović je došao da čestita praznik članicama udruženja koje se bavi ekonomskim osnaživanjem žena, ali i očuvanjem srpske tradicije.

Za žene u „Aveniji“ ova inicijativa gradonačelnika Popovića je veoma značajna, kazala je predsednica udruženja Gordana Đorić, ističući da ona znači poštovanje, ne samo prema članicama „Avenije“, već i prema ostalim ženama na centralnom Kosovu.

„To je potvrda našeg kvaliteta i našeg uspešnog poslovanja svih ovih godina. Zajedno smo mnogo jači i uspešniji i nadam se da ćemo ubuduće zajedničkim snagama da doprinesemo da naši sugrađani imaju bolji život, da mnogo toga rešavamo na bolji način“, kazala je Gordana Đorić.

„Danas smo ovde da čestitamo Međunarodni dan žena i mogu istaći da sam posebno ponosan na naše žene u opštini Gračanica i Kosovu i Metohiji. Mislim da su na KiM najhrabije žene i mogu da kažem da su mnoge od njih hrabrije od mnogo muškaraca“, kazao je gradonačelnik Popović.

Međutim, govoreći o polažaju žena, Đorićeva je istakla da je značajno da stanovnice opštine Gračanice budu na vodećim pozicijama u lokalnoj samoupravi i imaju više uticaja.

„Mi se ne razlikujemo puno od ostalih žena u regionu, ali se razlikujemo po tome što mi živimo u getu i naše mogućnosti su mnogo manje u odnosu na žene koje žive na drugim mestima. Zato se borimo svih godina i nadamo se da ćemo ovako zajednički da izdejstvujemo da nas je više na rukovodećim pozicijama. Nije to samo stvar odlučivanja, nego stvar naših kvaliteta, mogućnosti i naše stručnosti. Nadam se da će na lokalnom nivou biti više žena na rukovodećim mestima gde mogu da budu ravnopravni partneri, ali i dobri saradnici“, kazala je Gordana Đorić.

U Opštini Gračanica, od 550 zaposlenih, 257 čine žene, a samo njih pet je na rukovodećim pozicijama.

 

Ostale vesti

 • Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Na inicijativu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića održan je sastanak sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem kako bi se razgovaralo o najboljim načinima za rešavanje problema koje imaju porodice kidnapovanih, nestalih i ubijenih lica na Kosovu i Metohiji.

 • Počinju Dani opštine Gračanica

  Počinju Dani opštine Gračanica

  Na praznik Male Gospojine 21. septembra, Opština Gračanica obeležava svoj dan. Ove godine tokom obeležavanja Dana opštine pripremljen je raznovrstan kulturni, umetnički i sportski program.

 • Vršnjačko nasilje, problem o kome se retko govori

  Vršnjačko nasilje, problem o kome se retko govori

  Da je vršnjačko nasilje problem za koji se zna da postoji, ali da se o njemu ne govori puno, slažu se komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković koji navodi da „svi izbegavaju da prijave vršnjačko nasilje“ i novinar Ivan Miljković koji je nedavno radio istraživanje na ovu temu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane