“Žene u Gračanici i na KiM su najhrabrije”

Drugu godinu zaredom, predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović na Međunarodni dan žena obilazi Udruženje „Avenija“ u Lapljem Selu. „Žene u opštini Gračanica i na Kosovu i Metohiji su najhrabrije“, kazao je Popović.

Podeli ovaj članak sa:
 • Gordana Đorić i Srđan Popović (Foto Kim)

Skromno, s karanfilima u ruci, Srđan Popović je došao da čestita praznik članicama udruženja koje se bavi ekonomskim osnaživanjem žena, ali i očuvanjem srpske tradicije.

Za žene u „Aveniji“ ova inicijativa gradonačelnika Popovića je veoma značajna, kazala je predsednica udruženja Gordana Đorić, ističući da ona znači poštovanje, ne samo prema članicama „Avenije“, već i prema ostalim ženama na centralnom Kosovu.

„To je potvrda našeg kvaliteta i našeg uspešnog poslovanja svih ovih godina. Zajedno smo mnogo jači i uspešniji i nadam se da ćemo ubuduće zajedničkim snagama da doprinesemo da naši sugrađani imaju bolji život, da mnogo toga rešavamo na bolji način“, kazala je Gordana Đorić.

„Danas smo ovde da čestitamo Međunarodni dan žena i mogu istaći da sam posebno ponosan na naše žene u opštini Gračanica i Kosovu i Metohiji. Mislim da su na KiM najhrabije žene i mogu da kažem da su mnoge od njih hrabrije od mnogo muškaraca“, kazao je gradonačelnik Popović.

Međutim, govoreći o polažaju žena, Đorićeva je istakla da je značajno da stanovnice opštine Gračanice budu na vodećim pozicijama u lokalnoj samoupravi i imaju više uticaja.

„Mi se ne razlikujemo puno od ostalih žena u regionu, ali se razlikujemo po tome što mi živimo u getu i naše mogućnosti su mnogo manje u odnosu na žene koje žive na drugim mestima. Zato se borimo svih godina i nadamo se da ćemo ovako zajednički da izdejstvujemo da nas je više na rukovodećim pozicijama. Nije to samo stvar odlučivanja, nego stvar naših kvaliteta, mogućnosti i naše stručnosti. Nadam se da će na lokalnom nivou biti više žena na rukovodećim mestima gde mogu da budu ravnopravni partneri, ali i dobri saradnici“, kazala je Gordana Đorić.

U Opštini Gračanica, od 550 zaposlenih, 257 čine žene, a samo njih pet je na rukovodećim pozicijama.

 

Ostale vesti

 • Bez kvalitetnog semena nema dobrog roda

  Bez kvalitetnog semena nema dobrog roda

  Porodica Jovanović iz Ugljara počela je 2000. godine da proizvodi povrće u zaštićenom prostoru. Najpre su za svoje potrebe proizvodili rasad, ali se potom potražnja proširila. Ista sudbina zadesila je i njihove plastenike. Jovanovići su bili pioniri u ovom poslu u svom okruženju.

 • Štapovi i kostimi za male balerine

  Štapovi i kostimi za male balerine

  Školu baleta, koja u Gračanici postoji već dve godine, pohađa oko 70 devojčica sa centralnog Kosova. Juče je male balerine posetio predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji im je uručio baletske štapove i kostime.

 • U Gračanici je otvoren Centar građanske energije

  U Gračanici je otvoren Centar građanske energije

  Nalik onom u severnom delu Kosovske Mitrovice, i u Gračanici je večeras otvoren Centar građanske energije (CEC). Vodiće ga tri nevladine organizacije sa centralnog Kosova, a prostor će, osim organizacija civilnog društva, koristiti i građani i mediji.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane