Vesti
Društvo

Zemljoradnička zadruga u službi poljoprivrednika

Zemljoradnička zadruga koja je formirana јoš aprila meseca zvanično će početi sa radom krajem avgusta.
Zemljoradnička zadruga u službi poljoprivrednika
Dragan Kukureković (Foto Kim)

Direktor Dragan Kukureković je gostujući u emisiji „Uz jutarnju kafu“ rekao da će Zadruga poljoprivrednicima na centralnom Kosovu moći da pruži različite vrste usluga.
 
„Zadruga je početkom meseca dobila dva nova traktora i priključne mašine od Kancelarije EU. Poljoprivrednicima možemo da pomognemo već na početku sezone sakupljanja kukuruza“.

Kukureković je kazao da Zadruga trenutno broji 87 članova i dodao da svaki poljoprivrednik može da se učlani.
 
Pored opštine Gračanica, deo Zadruge su i sela koja pripadaju opštinama Lipljan i Novo Brdo.

„U Novom Brdu se može razvijati stočarstvo i voćarstvo, a u našim sredinama ratarstvo i zemljoradnja i to je podstrek da mladi mogu da se bave tim delatnostima. Vršiće se ispitivanje zemljišta a profesori sa Poljoprivrednog fakulteta preporučiće poljoprivrednicima šta mogu da uzgajaju na određenom zemljištu“.

Kukureković je najavio da Zadruga planira da u skorije vreme zaposli nove radnike.Ostale vesti

Peć: Najava novih investicija u prirodne lepote i kulturu
Grad Peć sa okolinom ima veliki turistički potencijal, upravo zbog svog geografskog položaja jer se nalazi okružen planinama.
  • 03.10.2023
Srbi na severu strahuju od posledica sukoba u Banjskoj
Ni nakon devet dana od sukoba naoružane grupe Srba koju je, kako je potvrđeno, predvodio Milan Radoičić i Kosovske policije u Banjskoj, i dalje se traže odgovori zašto došlo do ovakve situacije u trenutku kada su, čini se, Srbi bili u povoljnijom poziciji zbog prethodnih poteza kosovske vlade. Srbi sa severa se plaše posledica i novih incidenata a pojedini situaciju upoređuju sa onom u Nagorno Karabahu.
  • 03.10.2023
Patrijarh Porfirije: Preko potreban mir svim ljudima na Kosovu
Patrijarh srpski Porfirije zamolio je  „sve one koji drže u svojim rukama ključeve mira“, da ih upotrebe i donesu preko potreban mir svim ljudima na Kosovu.
  • 02.10.2023
Specijalna jedinica kosovske policije povučena iz Banjske

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije povukli su se iz mesta Banjska u opštini Zvečan, potvrdio je za Kontakt Plus Radio vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

  • 02.10.2023
Nemačka ambasada: Sa kosovskim pasošem od 1. januara u EU, bez Španije
Nemačka ambasada u Prištini je saopštila da će nosioci kosovskih pasoša od 1. januara 2024. moći da putuju u šengensku zonu bez viza za kratkoročne boravke. Međutim, bezvizni režim neće važiti i za Španiju jer ova zemlja ne priznaje kosovske pasoše.
  • 02.10.2023
Niža cena rominga između Zapadnog Balkana i EU
Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je da je zvanično stupilo na snagu smanjenje cena rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana.
  • 02.10.2023