"Zdravstveni sistem je bitan za opstanak naroda na Kosovu"

Srednjoj Medicinskoj školi u Lepini danas je uručena donacija apoteke „Beograd“ u vidu školskog pribora i rančeva. Poklone je uručila direktorka ove apoteke Jasminka Bjeletić koja je kasnije obišla i Kliničko-bolnički centar Priština sa sedištem u Gračanici.

Podeli ovaj članak sa:
 • Jasminka Bjeletić i Srđan Popović tokom obilaska Medicinske škole u Lepini (Foto Kim)
 • Jasminka Bjeletić sa đacima (Foto Kim)

Nakon što je jedno odeljnje srednje Medicinske škole posetilo apoteku "Beograd", gde su imali prilike da vide kako funkcioniše rad u tamošnjoj apoteci, direktorka te ustanove Jasminka Bjeletić je posetu i uzvratila, a učenike Medicinske škole i obrdovala prigodnim poklonima. 

„Naša saveznička kuća "Galenika farmaci" omogućila je donaciju, školski pribor, rančeve. To je prva pomoć za učenike ove škole da nastave svoju edukaciju, da otpočnu kao srednjoškolci novi radni vek, jer oni su već na tom putu, i da sutra budu građani koji će zdravstvenu zaštitu, na ovoj teritoriji na Kosovu održati i lečiti sve meštane“, rekla je direktorka Apoteke ’Beograd’ Bjeletić.

Ona je istakla da se uvek možemo osloniti na Beograd, jer "ta povezanost ne sme nikada da prestane".

Direktor Medicinske škole Miodrag Živić rekao je da su deca srećna i zadovoljna poklonima, ali da ipak najveći problem predstavlja nedostatak radnog prostora.

„Medicinska škola ima 330 učenika, u Gračanici je smeštena administracija škole, i četiri odeljenja od prve do četvrte godine, isto tako je u Donjoj Gušteric, i u Lepini. Najveći problem je nedostatak radnog prostora. Željno iščekujemo završetak izgradnje Medicinskog centra u Lapljem Selu, kao bi u što karećem roku prešli u novi radni prostor“, rekao je Živić.

I gradonačelnik opštine Gračanica Srđan Popović se zahvalio na poklonima i najavio da će nastaviti saradnju sa apotekom „Beograd“.

„Upravo iz ove škole, jedno odeljenje je bilo u Beogradu da vidi kako funkcioniše rad u apoteci. Imali su priliku da vide kako funkcioniše njihova laboratorija, što je za njih bilo dragoceno iskustvo. Sa direktoricom smo razgovarali da i ostala odeljenja Medicinske škole posete apoteku `Beograd`, kako bi se edukovali. Zdravstveni sistem je na celoj teritoriji KiM bitan za opstanak našeg naroda, nama trebaju edukovani ljudi, koji će ostati ovde da žive, koji će pomagati, odnosno, lečiti naš narod“, rekao je Popović.

Popović je poručio da ovakve veze treba održavati i negovati.

Nakon obilaska Medicinske škole direktorka Bjeletić je sa saradnicima krenula u obilazak KBC-a Priština sa privremenim sedištem u Gračanici i tom prilikom najavila donaciju ovoj usanovi u narednim danima. Njih je dočekao direktor KBC-a dr Bratislav Lazić.

"Oni su danas došli da nas obiđu, da vide kako mi radimo i funkcionišemo i naravno, da nam izraze podršku kao jedna društveno-odgovorna kompanija koja nam dolazi iz Republike Srbije i najave jednu značajnu donaciju koja će se desiti u narednim danima i koja je sada u proceduri oko administrativih dozvola", naveo je Lazić.

Prema rečima Lazića, ovaj Kliničko-bolnički centar funkcioniše u stabilnim uslovima uz "visok nivo pružanja zdravstvene zaštite stanovništvu".

Lazić danas nije želeo da odgovori na pitanje zbog čega je nedavno suspendovana radnica KBC-a Slađana Đokić, kratko rekavši - "nemam komentar".

Podsetimo, početkom ove nedelje Slađani Đokić iz Čaglavice, dugogodišnjoj radnici Kliničko bolničkog centra Priština, uručena je odluka o suspenziji. Đokićeva je novinarima ispred Uprave KBC rekla da je direktor ustanove Bratislav Lazić doneo ovakvu odluku zbog političkog angažovanja njene ćerke Sandre koja se nalazi na listi SLS-a kao kandidat za poslanika.

Ostale vesti

 • Nagrade za novinarsko izveštavanje o siromaštvu

  Nagrade za novinarsko izveštavanje o siromaštvu

  U svetu se danas obeležava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. Tim povodom Asocijacija novinara Kosova u saradnji sa timom Ujedinjenih nacija, dodelila je novinarima nagrade za najbolje priče na temu siromaštva za 2019. godinu.

 • Gračanica: Taksi službi „Šoferi im“ suspendovana radna dozvola

  Gračanica: Taksi službi „Šoferi im“ suspendovana radna dozvola

  Menadžer taksi službe „Šoferi im“, koja već određeno vreme posluje u Gračanici, Bujar Bančinca tvrdi da im je Opština Gračanica odobrila, pa zatim oduzela radnu dozvolu, ali i da su čitav postupak pratile „određene nepravilnosti“. Iz Opštine Gračanica kažu da je „licenca suspendovana odlukom komisije“ i da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

 • Laplje Selo: Dodeljeni ključevi novih stanova

  Laplje Selo: Dodeljeni ključevi novih stanova

  Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović uručio je u Lapljem Selu ključeve za 24 nova stana socijalno ugroženim porodicama i mladim bračnim parovima. „Velika je sreća i zadovoljstvo kada znamo da smo na jednom mestu“, kazala je jedna od korisnica ovih stanova stanova Nevenka Rikalo.

 • Gračanica: Počela izgradnja novog vodovoda

  Gračanica: Počela izgradnja novog vodovoda

  Izgradnjom vodvodne mreže biće olakšano snabdevanje vodom meštanima Gračanice, Sušice i Novog Badovca, a ujedno se rade i dve nove linije ka Kišnici i Lapljem Selu, rekao je gradonačelnik Gračanice Srđan Popović.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane