Vesti
Društvo

Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici od danas KBC

Od danas je Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica, poručio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici od danas KBC
Zlatibor Lončar (Foto Tanjug)

A Kliničko-bolnički centar, kako je objasnio direktor Milan Ivanović, znači viši oblik organizovanja, veći budžet, kadrovsko jačanje, veće zapošljavanje i veće plate.

Premijer Aleksandar Vučić je tim povodom istakao da je Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici jedna od najvažnijih institucija na Kosovu, te poručio da će to biti jedan od najboljih i najopremljenijih kliničkih centara, sa najstručnijim ljudima.

Poželevši zaposlenima uspešan rad, Vučić je dodao:

"Jedna stvar je veoma važna, a to je šta je to što ostane posle vas i veoma sam srećan što smo ovako nešto uspeli da napravimo. I dalje ćemo da ulažemo, ako se ne varam, prošle godine su date 43 specijalizacije, to je velika stvar za vas ovde", primetio je Vučić, poručivši da ne može da im obeća kule i gradove, ali da je siguran da će se polako i stabilno popravljati njihov životni standard.Ostale vesti

Vlada Kosova: Ukinuta odluka kojom je ograničeno kretanje
Kosovska vlada ukinula je večeras svoju prethodnu odluku od 28. jula, kojom je, između ostalog, uveden noćni policijski sat za 13 opština na Kosovu, ali i produžen policijski sat za četiri opštine na Severu koji je na snazi bio od 8. jula. Rad ugostiteljskih objekata produžen za sat vremena.
  • 25.09.2020
Brojne neregularnosti u OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu
OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu, prema tvrdnji pojedinih radnika, funkcioniše bez plana i programa za ovu školsku godinu, skoro polovina zaposlenih nema ugovore na neodređeno, a protiv njih troje je pokrenut postupak pošto su „bez odobrenja direktora izneli dosijee većeg broja radnika, van škole“. V.d. direktora Bogdanka Mirić poriče navedeno i dodaje da „nestručni drže stručne predmete“, te da „ne zna gde bi ti ljudi radili ako ih ona otpusti“.
  • 25.09.2020
Posle više protesta, meštani Gračanice biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020
Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020