Vesti
Društvo

Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru

Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
(Foto Kim)

Sedamdesetak životinja, među kojima je bilo svinja, koza, živine i pasa bile su neuhranjene, žedne i u vrlo lošem zdravstvenom stanju. Pošto se njihov vlasnik razboleo, a potom i umro, meštani ovog naselja su obavestili lokalnu vlast i brojne druge organizacije o stanju u kojem se životinje nalaze, ali i izrazili bojazan da bi moglo da dođe do pojave zaraze, o čemu je izveštavala i naša televizija.

Kako saznajemo, predstavnici Lokalnog saveta Ugljare-Batuse angažovali su se na zbrinjavanju životinja, pa su one uglavnom dodeljene na čuvanje lokalnim stočarima, a nekoliko svinja je dato manastiru Gračanica.

Za zdravlje sedam pasa pobrinula se grupa aktivistkinja za zaštitu životinja koje su platile njihovo lečenje i smeštaj. Psi su, kako saznajemo, trenutno u privatnom pansionu za pse u Prilužju gde su pregledani od strane veterinara.

Svako ko želi da donira novac za lečenje pasa može da uplati novac za Paypal: kosanihelp@gmail.com. 

 

 Ostale vesti

Vlada Kosova: Ukinuta odluka kojom je ograničeno kretanje
Kosovska vlada ukinula je večeras svoju prethodnu odluku od 28. jula, kojom je, između ostalog, uveden noćni policijski sat za 13 opština na Kosovu, ali i produžen policijski sat za četiri opštine na Severu koji je na snazi bio od 8. jula. Rad ugostiteljskih objekata produžen za sat vremena.
  • 25.09.2020
Brojne neregularnosti u OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu
OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu, prema tvrdnji pojedinih radnika, funkcioniše bez plana i programa za ovu školsku godinu, skoro polovina zaposlenih nema ugovore na neodređeno, a protiv njih troje je pokrenut postupak pošto su „bez odobrenja direktora izneli dosijee većeg broja radnika, van škole“. V.d. direktora Bogdanka Mirić poriče navedeno i dodaje da „nestručni drže stručne predmete“, te da „ne zna gde bi ti ljudi radili ako ih ona otpusti“.
  • 25.09.2020
Posle više protesta, meštani Gračanice biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020
Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020