Vesti
Društvo

Zbogom, leto: Pad temperature i padavine

Prema najavama RHMZ Srbije, očekuje se promena vremena i znatan pad temperature, praćen vetrom i obilnim padavinama. Leto je, shodno prognozi, došlo do samog kraja.
Zbogom, leto: Pad temperature i padavine
Ilustracija (Foto Freeimages.com)

U Prištini i okolini će se i sutra zadržati pretežno sunčano vreme sa najvišom dnevnom temperaturom do 21. stepena. U četvrtak su mogući pljuskovi, a živa u termometru ne bi trebala da pređe 18. podeljak na skali.

Jutarnje temperature u petak i subotu u ovom regionu biće svega nekoliko stepeni iznad nultog podeoka.

Počinju prizemni mrazevi

Nakon toplog i sunčanog dana, večeras i tokom noći u severnim i zapadnim krajevima Srbije će padati kiša i pljuskovi, saopštio je RHMZ.

Tokom noći, pad temperature i pojačan severozapadni vetar premeštaće se na jug i jugoistok zemlje.

U sredu će biti osetno hladnije i vetrovito, uz razvedravanje na severu. U ostalim krajevima mestimično će padati kiša i pljuskovi, a popodne se očekuje prestanak padavina.

U četvrtak će u većem delu Srbije biti pretežno sunčano, samo se u južnim krajevima ponegde očekuje kiša, uz umereno do potpuno oblačno vreme.

Pojava slabog prizemnog mraza može se ponegde očekivati početkom naredne sedmice.Ostale vesti

Od ponedeljka povratak dece u vrtiće
Predškolska ustanova Đurđevak mališanima ponovo otvara svoja vrata 8. juna. Nakon što je opština Gračanica izvršila dezinfekciju svih osam objekta ove ustanove, zaposleni privode kraju pripreme za povratak dece. Međutim, za boravak u obdaništima neophodna je potvrda pedijatra da je dete zdravo. 
  • 02.06.2020
Kazne za nepoštovanje zdravstvenih mera u kafićima i restoranima
Vlasnici ugostiteljskih objekata u kojima se ne poštuju preporuke Ministarstva zdravlja Kosova tokom perioda pandemije Kovid 19, biće kažnjavani novčano, potvrdio je za RTV Kim direktor Odeljenja inspekcije u Opštini Gračanica Miloš Aritonović.
  • 02.06.2020
Kilometarske kolone na Jarinju
Na prelazu Jarinje već drugi dan su kilometarske kolone kamiona sa srpskim tablicama.
  • 01.06.2020
UNS: Priština da obezbedi slobodan protok srpskih štampanih medija
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog zabrane distribucije srpske štampe na teritoriji Kosova, koja je usledila posle odluke Vlade u Prištini da zabrani ulazak robe koja na sebi nema naznaku „Republika Kosova“ i poziva Prištinu da bez odlaganja obezbedi slobodan protok srpskih štampanih medija.
  • 01.06.2020
Život se vraća u normalu?
Odlukom Vlade Kosova od danas su počeli sa radom ugostiteljski objekti, škole, vrtići, a  ponovo je uspostavljen i međugradski saobraćaj. Početak rada kafića i restorana uticao je na to da u Gračanici danas bude mnogo više građana nego u prethodnom periodu. Olakšavajuće mere građani su shvatili kao „kraj pandemije“ pa većina više ne nosi maske i rukavice. Lekari šalju drugačije preporuke.
  • 01.06.2020
Počeli sa radom sudovi na Kosovu
Sudsko veće Kosova saopštilo je da je na osnovu ukidanja ograničenja kretanja od strane Ministarstva zdravlja i preporuka Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova odlučilo da počne sa radom danas, ali bez prisustva medija i javnosti, primenjujući preporuke NIJZ protiv Kovid-19.
  • 01.06.2020