Vesti
Društvo

Zbog odrona stene kod Dudinog krša magistralni put zatvoren za saobraćaj

Na magistralnom putu Mitrovica – Zvečan, tačnije kod Dudinog krša, došlo je do odrona stene i put nije prohodan za saobraćaj od jutros.
Zbog odrona stene kod Dudinog krša magistralni put zatvoren za saobraćaj
Dudin Krš (Foto Radio Mitrovica Sever)

Kako je za program Radio Kosovske Mitrovice rekao portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović, trenutno se na toj lokaciji nalaze pripadnici Kosovske policije koji usmeravaju vozila na druge puteve, usled opasnosti od odrona.

Bahtir Mađuni, direktor za hbezbednost i vanredne situacije u opštini Južna Mitrovica rekao je u izjavio za Radio Kosovska Mitrovica na licu mesta da je jedna strana puta oslobođena kako bi omogućili kretanje, dok je nekoliko porodica koja žive u kućama u blizini evakuisano, radi njihove sigurnosti. 

Istakao je da će se dalje raditi na obezbeđenju stene i podizanju barijera s puta, te da je kontaktirano i nadležno ministarstvo.

S druge strane, kosovska policija koja obezebeđuje put sa obe strane  kaže da je put i  dalje neprohodan i saobraćaj usmerava preko novog mosta kod Dudinog krša i kasnije na istočni most prema Južnoj Mitrovici.Ostale vesti

Popis stanovništva na Kosovu sledeće godine

Popis stanovništva, porodičnih domaćinstava i stanova na Kosovu odžaće se od 1. septembra do 16. oktobra 2023. godine, saopštio je nakon jučerašnje sednice Vlade premijer Aljbin Kurti.

  • 01.10.2022
Za mesec dana na RKS tablice preregistrovano samo devet vozila
Nakon 30 dana, otkad je na snagu stupila uredba kosovske vlade o preregistraciji vozila sa srpskim registarskim tablicama, na RKS table prešlo je samo devet vozila.
  • 01.10.2022
Počeo popis stanovništva u Srbiji
Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji počeo je danas i trajaće do 31. oktobra. Preliminarni podaci biće objavljeni do kraja novembra, a već na proleće počeće objavljivanje prvih konačnih rezultata.
  • 01.10.2022
U Kosovskoj Mitrovici postavljena bista Dragiši Murganiću
U sedištu Crvenog krsta u Kosovskoj Mitrovici postavljena je bista sekretaru Dragiši Murganiću.
  • 30.09.2022
Položaj starih nije najbolji, potrebna veća briga društva

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana starijih osoba u Prištini je održan okrugli sto u organizaciji Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNPFA) na kome su razmatrani izazovi sa kojima se susreću pripadnici tog dela populacije. „Na žalost, položaj starih ljudi ne samo na Kosovu, nego i u regionu nije baš najbolji“, ocenila je šefica kancelarije UNPFA za kosovo Visare Mujko Nimani.

  • 30.09.2022
Priština: Deficit anesteziologa i medicinskih tehničara
Deficit anesteziologa i medicinskih sestara lako je uočljiv u Univerzitetsko kliničko bolničkom centru Kosova (UKCK).
  • 30.09.2022