Vesti
Društvo

Zbog duga za vodu izvršitelji posećuju domaćinstva u Goraždevcu

Stanovnici Goraždevca tvrde da nemaju regulisan odnos sa regionalnom kompanijom za vodosnabdevanje „Hidrodrini“. Ugovori i regulisanje plaćanja u prošlosti nisu mnogo zanimali građane, a ni pomenutu kompaniju, zbog čega su pokrenuti postupci pred javnim izvršiteljem. "Nudimo rešenje", poručuju iz vodovoda.
 • 27.01.2022
 • 17:07 h
 • Društvo
 • izvor: Radio Goraždevac i Radio Mitrovica sever
 • komentara:
 • pregleda: 200
Zbog duga za vodu izvršitelji posećuju domaćinstva u Goraždevcu
Ilustracija (Foto Radio Goraždevac i Radio Mitrovica sever)

Nisu retki slučajevi u Goraždevcu u kojima je javni izvršitelj pokucao na vrata zbog duga gradskom vodovodu. Ti računi su uglavnom astronomski, tvrdi većina sagovornika Radio Goraždevca i Radio Mitrovice sever.

"Došlo mi je da platim blizu hiljadu evra, kao da sam potrošio tri hiljade kubika vode, ali to nije tačno. Već pet godina niko nije došao da mi očita vodomer. Otišao sam u vodovod, ja i komšija koji ima isti problem, da se žalimo. Oni su mi rekli da ne mogu ništa da urade, da moramo na sud. Za sada to stoji tako, ništa ne znamo šta se dešava", rekao je Dušan Dašić iz Goraždevca.

Problem neplaćanja vode je višedecenijski. Dašić kaže da će se upravljati onako kako se celo selo dogovori.

"Ja hoću da platim onako kako se bude dogovorilo celo selo. Ne bežim od toga, ali ja sam da platim, a da drugi ne plaćaju, to neću", ističe Dašić.

Slične probleme poput Dušana ima i Vukadin Bukumirić, koji je kratko rekao da su zajednički podneli prigovor na odluku izvršitelja u Peći.

"Predstavnik sela je u ime svih nas podneo žalbu, ali je ona iz nekog razloga odbijena", kratko je rekao Bukumirić.

Žalbu na odluke izvršioca o prinudnoj naplati duga u ime svih građana podneo je predstavnik srpske zajednice i član Odbora za zajednice u opštini Peć Miloš Dimitrijević.

"Trudićemo se da nađemo najbolje rešenje za naše građane. U prošlosti nije ništa urađeno kada je ovaj problem u pitanju. Predstavnici vodovoda, kao ni sami građani, nisu ovaj problem uzimali za ozbiljno, pa je sada i vodovod u problemu jer ne može da integriše korisnike iz Goraždevca, ali i građani jer ne mogu da plate previsoke račune koji su uzimani paušalno", rekao je Dimitrijević.

On je dodao da je više puta o problemu vodosnabdevanja razgovarao sa direktorom regionalnog vodovoda Agronom Tiganijem, što i sam Tigani potvrđuje i dodaje da "u saradnji sa opštinom traže rešenje".

"Na sastanku Borda u opštini sam rekao da trebamo da nađemo rešenje. Stari inkasant, koji je otišao u penziju, nije redovno očitavao brojila, ali mi znamo i građani znaju da se treba mesečno plaćati po pet, šest evra", kaže Tigani za Radio Goraždevac i Radio Mitrovica sever.

Direktor regionalne kompanije za vodosnabdevanje „Hidrodrini“, potvrdio je da je jedan broj građana prijavljen izvršiteljima.

"Imali smo dosta sastanka sa predstavnikom u Goraždevcu. Neki građani su poslati kod izvršitelja i to je bilo interno. Predložili smo da naprave žalbu i obaveze prema izvršiteljima bi prestale", kaže Tigani.

On, ipak, dodaje da se dug mora platiti, a za to ima i konkretan predlog.

"Dug se mora platiti. Moj predlog bi bio da se plati potrošnja u poslednjih godinu dana, i da se od toga počne. Mislim da je to najbolja opcija. Videćemo narednih meseci šta ćemo da se dogovorimo, na tome radimo", kaže Tigani.

Iz regionalnog vodovoda „Hidrodrini“, poručuju da je najbitnije da vode ima 24 sata a da će svima koji ne plaćaju, voda automatski biti isključivana.Ostale vesti

Još dva novinara iz Ukrajine stigla na Kosovo
Ljudmila Meh i Sergej Ševčenko danas su doputovali na Kosovo, u okviru programa „Novinari u rezidenciji – Kosovo“. Oni se nalaze u Prištini i imaće priliku da nastave svoj posao kao novinari sa Kosova.
 • 22.05.2022
Građani Kosovske Mitrovice o letovanju ove godine: Skupo, para ima kako ko...

Interesovanje građana Srbije za odlazak na letovanje značajno je veće u odnosu na prethodnih par godina, jer je većina zemalja ukinula kovid mere i propusnice, pa ljudi mogu da putuju bez ikakvih ograničenja.

 • 22.05.2022
U najnovijoj zajedničkoj studiji Međunarodne organizacije rada (MOR) i Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) objavljeno je da je širom sveta radno angažovano više od 160 miliona dece, što znači svako deseto dete uzrasta od pet do 17 godina.
 • 21.05.2022
Računi za struju po starim tarifama

Regulatorna kancelarija za energetiku (RUE) prihvatila je odluku kosovskog Apelacionog suda da suspenduje odluku o uvođenju novih tarifa za električnu energiju. Novi računi za struju će dolaziti po starim tarifama, koje su važile pre poskupljenja u februaru ove godine.

 • 21.05.2022
Školama na severu Kosova donacija od tri miliona dinara
Školama na severu Kosova danas je uručena donacija u vrednosti od oko tri miliona dinara, a koju je obezbedila Fondacija za decu i mlade "Gnezdo" Grada Beograda.
 • 20.05.2022
Jevtić sa Devenportom o rešavanju problema u opštini Štrpce
Šef misije OEBS-a na Кosovu, ambasador  Majkl Devenport posetio je danas opštinu Štrpce i tom prilikom se sastao sa predsednikom opštine Daliborom Jevtićem. 
 • 20.05.2022