Završeni testovi iz matematike

Svršeni osnovci danas su polagali prijemni ispit iz matematike. Iako je oko 69.400 đaka trebalo još u utorak da polaže test iz ovog predmeta, on je odložen jer je dospeo u javnost.

Podeli ovaj članak sa:
 • Završeni testovi iz matematike (Foto Kim)

U školi u Lapljem Selu prijemni ispist su polagali osmaci iz ove, kao i škole u Ugljaru. U sali je bilo 54 učenika. Odlaganje testa je za pojedine od njih predstavljalo je priliku da se dodatno pripreme. Nekima je test bio izuzetno težak, dok su pojedini učenici iz sale izašli zadovoljni.

“Ne mogu da kažem da je bilo lako jer nikada do sada nismo radili ovakve zadatke, ali mislim da sam sve dobro uradio. Očekivali smo da će zadaci biti teži nego na testu koji je propao, ali ispostavilo se da su bili isti po težini”, kazao je maturant iz Ugljara Jovan Živković.

“Nije bilo teško. Nisam uradio samo jedan zadatak”, naveo je Filip Jovanović. Na pitanje, kako je na njega uticalo odlaganje testa, on je odgovorio da je to bila prilika da još malo vežba.

“Bilo je dobro, lakše nego prošli put, bar za mene. Uradila sam 19 zadataka, to nije sve ali je dosta”, kaže Teodora Stakić.

“Bilo je teško ali smo ipak uspeli da uradimo nešto, ono što je bilo najlakše, logički zadaci”, kaže Andrija Ilić iz Preoca.

Nadzornici koji su pratili polaganje testa kažu da nisu zabeležene nikakve nepravilnosti.

“Današnji test, sa zakašnjenjem od dva dana, protekao je u najboljem redu. Bilo je sve bez problema na osnovu uputstva Ministarstva prosvete Republike Srbije. Mislim da to odlaganje nije poremetilo sami tok ispita, đaci su jednostavno prihvatili tu činjenicu. Danas su bili sasvim skoncentrisani i radili smo onako kako treba”, kaže nastavnica Slađana Kostić koja je nadgledala učenike.

Za razliku od utorka, kada je dospeo u javnost, kontrola testa iz matematike danas je bila strožija i do poslednjeg trenutka on je bio potpuno zaštićen, kaže direktor Osnovne škole Miladin Mitić u Lapljem Selu Ljubiša Karadžić.

“Danas su stigli novi testovi, test iz matematike je počeo na vreme. Jutros se išlo po testove i bilo je mnogo rigoroznije, kako ne bi došlo do pojava koje su se desile u utorak. Ali, najbitnije je za roditelje i učenike da znaju da su testovi stigli na vreme i da danas završavamo sa maturskim ispitima”, kaže za RTV Kim Ljubiša Karadžić.

Rezultati testova iz matematike biće objavljeni za nekoliko dana. Prethodno su osmaci polagali test iz srpskog jezika, a potom i kombinovani. Po objavljivanju konačnih rezultata sledi upis u željene srednje škole.

Ostale vesti

 • „Deca su naša budućnost i pobeda“

  „Deca su naša budućnost i pobeda“

  Više od 160 mališana predškolske ustanove „Đurđevak“ učestvovalo je na karnevalu koji je organizovan u okviru manifestacije „Dani Opštine Gračanica“. Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović poručio je da je veliki broj dece „nada da imamo budućnost“.

 • Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Na inicijativu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića održan je sastanak sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem kako bi se razgovaralo o najboljim načinima za rešavanje problema koje imaju porodice kidnapovanih, nestalih i ubijenih lica na Kosovu i Metohiji.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane