Vesti
Društvo

Završene “Vaskršnje radosti” na severu Kosova

U Zubinom Potoku, Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu danas je završena dvodnevna manifestacija “Vaskršnje radosti na Kosovu i Metohiji”, a koja je okupila mališane sa severa Kosova i centralne Srbije.
Završene “Vaskršnje radosti” na severu Kosova
Deca sa Kosova i iz centralne Srbije (Foto Kontakt plus radio)

Tokom vikenda deca iz lokalnih škola, uzrasta do 10 godina, i mališani iz Pravoslavnog sportskog društva “Sveta Srbija”, družili su se i igrali revijalne utakmice i učestvovali u sportskim aktivnostima a jutros prisustvovali i liturgiji u hramu Sv. Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici.

Utakmicama su prisustvovali zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev, pomoćnik direktora Kancelarije Slađana Marković-Stojanović i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević.

“Siguran sam da će im ova dva dana ostati za ceo život. Osnovna ideja našeg dolaska je da pokažemo da ovde žive dobri ljudi, dobra deca, deca koja žele da im vršanjci iz centralne Srbije dolaze i iskreno se nadam da je ovo samo početak jedne lepe saradnje”, rekao je Tomašević.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Kozarev rekao je da će Kancelarija biti privržena mladima i njihovom odrastanju u zdravoj atmosferi i u narednom periodu.

“Nema ovde pobede i poraza, nema pobednika i poraženih, ovde su svi pobednici i nama će u narednom periodu uvek biti zadovoljstvo da okupljamo decu sa Kosova i Metohije, decu iz centralne Srbije da ih povezujemo i na Kosovu i Metohiji i u centralnoj Srbiji”, rekao je Kozarev.

Dimitrije Stikić iz Pravoslavnog sportskog društva “Sveta Srbija” istakao je da na Kosovo i Metohiju treba da dolazi što više dece iz centralne Srbije i da se druže sa njihovim vršnjacima.

Manifestaciju, koja je trajala dva dana, organizovala je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa Ministarstvom za sport i omladinu, Košarkaškim savezom Srbije, Pravoslavnim sportskim društvom “Sveta Srbija” i Produkcijskom kućom “Intermedia Network”.Ostale vesti

Peć: Najava novih investicija u prirodne lepote i kulturu
Grad Peć sa okolinom ima veliki turistički potencijal, upravo zbog svog geografskog položaja jer se nalazi okružen planinama.
  • 03.10.2023
Srbi na severu strahuju od posledica sukoba u Banjskoj
Ni nakon devet dana od sukoba naoružane grupe Srba koju je, kako je potvrđeno, predvodio Milan Radoičić i Kosovske policije u Banjskoj, i dalje se traže odgovori zašto došlo do ovakve situacije u trenutku kada su, čini se, Srbi bili u povoljnijom poziciji zbog prethodnih poteza kosovske vlade. Srbi sa severa se plaše posledica i novih incidenata a pojedini situaciju upoređuju sa onom u Nagorno Karabahu.
  • 03.10.2023
Patrijarh Porfirije: Preko potreban mir svim ljudima na Kosovu
Patrijarh srpski Porfirije zamolio je  „sve one koji drže u svojim rukama ključeve mira“, da ih upotrebe i donesu preko potreban mir svim ljudima na Kosovu.
  • 02.10.2023
Specijalna jedinica kosovske policije povučena iz Banjske

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije povukli su se iz mesta Banjska u opštini Zvečan, potvrdio je za Kontakt Plus Radio vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

  • 02.10.2023
Nemačka ambasada: Sa kosovskim pasošem od 1. januara u EU, bez Španije
Nemačka ambasada u Prištini je saopštila da će nosioci kosovskih pasoša od 1. januara 2024. moći da putuju u šengensku zonu bez viza za kratkoročne boravke. Međutim, bezvizni režim neće važiti i za Španiju jer ova zemlja ne priznaje kosovske pasoše.
  • 02.10.2023
Niža cena rominga između Zapadnog Balkana i EU
Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je da je zvanično stupilo na snagu smanjenje cena rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana.
  • 02.10.2023