Vesti
Društvo

Završena treća radionica “Čuvam jezik, lepo pišem”

Dečja književna radionica “Čuvam jezik, lepo pišem”, treća po redu, okupila je ove godine više od šesdesetoro dece uzrasta od 10 do 15  godina. Cilj ove škole bio je da se deci približi ljubav prema poeziji, čitanju i pisanju. 
Završena treća radionica “Čuvam jezik, lepo pišem”
Detalj sa radionice (Foto Kim)

Tokom njenog trajanja učesnici su razvijali kulturu pismenog izražavanja, maštovitosti, talenat i kreativnost, a svoje umeće pisanja predstavili su na kraju radionice.

Prvu nagradu za svoj književni rad dobio je Luka Jovanović, drugu Natalija Kostić dok je treća nagrada pripala Heleni Popović i Milici Mirković.

"Jako mi je bilo lepo na radionici, žao mi je što se završila. Nadam se da će i sledeće godine biti održana. Upoznala sam puno novih drugarica, naučila sam da pišem tekstove", kazala je Sofija Popović.

"Bilo mi je zadovoljstvo da učestvujem u radionici", kratko je rekla Tara Arsić.

"Ovo je treća radionica koju posećujem. Veoma sam zadovoljna predavačima", dodala je Jovana Adžančić.

Sa učesnicima radionice su radili predavači pesnik Aca Vidić i književnica Milica Matijević.

“Želim da se zahvalim deci što su tokom radionice bili uporni, strpljivi što su trošili energiju da unaprede svoj rečnik. Hvala im što smo se igrali sa rečima, što smo ih odbacivali, vraćali, i pokušavali da shvatimo ko smo, kako komuniciramo sa drugim ljudima”, rekla je književnica Matijevićeva.

Ona je napomenula da su deca bila strpljiva i vrlo pažljiva.

"Pozvala bih svu ovu decu da neguju svoj talenat, da ga brane, jer je to autentičan talenat i njihovo veliko bogatstvo. Očekujem da u toku godine ulože dodatan napor, da hrane svoj talenat tako što će čitati pre svega, što će razgovarati o stvarima koje ih muče i tište i prenositi sve te stvari na papiru. Tu su naravno i sve one lepe stvari koje treba zabeležiti”, poručila je Matijević.

Radionicu “Čuvam jezik, lepo pišem” organizovao je Dom kulture Gračanica, a održana je pod pokroviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.Ostale vesti

Na Kosovu Dan žalosti zbog žrtava zemljotresa u Turskoj i Siriji

Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je sredu danom žalosti zbog žrtava zemljotresa u Turskoj i Siriji.

  • 08.02.2023
Urednici KoSSev portala uručen orden viteza Nacionalnog reda za zasluge
Urednici KoSSev portala Tatjani Lazarević je večeras u rezidenciji Francuske ambasade u Prištini uručen orden viteza Nacionalnog reda za zasluge.
  • 07.02.2023
Z. Potok: Kako je pravni tehničar angažovan kao spremačica u vrtiću ostao bez posla i objašnjenja

V.K. (38, ime poznato redakciji) je pet godina radila na određeno vreme kao spremačica u Predškolskoj ustanovi (PU) „Naše dete“ u Zubinom Potoku, iako je po struci pravni tehničar. Njen poslodavac je bila Opština Zubin Potok sa kojom je imala sklopljen ugovor o stručnom usavršavanju. Isti je produžavan na šest meseci i, kako je navedeno, zaključivan je „radi stručnog usavršavanja i sticanja posebnih znanja i sposobnosti za rad u struci na mestu viši referent za administrativne poslove mesnih zajednica i mesnih kancelarija u MK Zupče“. Ugovor je raskinut još 2018. godine, a V.K. je i dalje bez objašnjenja i posla.

  • 07.02.2023
Sovrlić: Neki mediji stalno šire dezinformacije

"Nažalost, imamo mnogo zagađenog javnog prostora, dok se u pojedinim medijima bliskim vlastima svakodnevno šire dezinformacije", rekla je novinarka N1 Sanja Sovrlić, ukazujući da je javni prostor donekle i vulgaran zbog rečnika koji se koristi u medijima.

  • 07.02.2023
Očišćen mural Novaku Đokoviću

Mural najboljem svetskom teniseru Novaku Đokoviću u Orahovcu koji je noćas prekriven belom bojom očišćen je tokom prepodneva.

  • 07.02.2023
Osmeh na dar: Širimo osmehe i motivišemo ljude da posete Kosovo

Humanitarna organizacija „Osmeh na dar“ funkcioniše već sedamnaest godina. "Imamo dva cilja, jedan je da ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji osete da nisu zaboravljeni, a drugi da oni koji nisu nikada posetili KiM dođu i osete kako narod ovde zaista živi i nose ih u srcu tokom cele godine", rekli su u podkastu Radio Goraždevca Marko Lazarević i Aleksandar Trifunović.

  • 06.02.2023