Vesti
Društvo

Završena rekonstrukcija Doma kulture u Donjoj Gušterici

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je u pratnji svojih saradnika obišao rekonstruisani Dom kulture u Donjoj Gušterici. „Ono što je urađeno značiće mnogo za meštane naše okoline, jer se u Domu organizuju različite kulturne manifestacije“, kazala je direktorica ove ustanove Vesna Kukureković.
Završena rekonstrukcija Doma kulture u Donjoj Gušterici
Dom kulture u Donjoj Gušterici (Foto Kim)

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović je istakao da je rekonstrukcija Doma kulture značajna za meštane Donje i Gornje Gušterice, ali i za stanovnike Dobrotina.

„Veoma sam zadovoljan kako je sve ispalo. Rekonstruisali smo unutrašnjost Doma kulture u potpunosti, vidim da je i direktorica zadovoljna sa svim ovim što smo uradili. Dom kulture je značajno mesto za okupljanje našeg naroda, tu se održavaju razne kulturne manifestacije. Gušterica je veoma bitno mesto u opštini Gračanica i mi sigurno nećemo stati sa ovim projektom. Nastavićemo da unapređujemo život naših građana u našoj opštini“, kazao je Popović.

„Nadam se da će Dom kulture, nakon ove rekonstrukcije, bolje funkcionisati“, rekla je direktorica ove ustanove Vesna Kukureković i dodala:

„Ono što je urađeno značiće mnogo za meštane naše okoline, jer se tu organizuju razni događaji: pozorišne predstave, bioskop, ali i likovne radionice. Nadam se da će, samim tim, Dom kulture još bolje funkcionisati“, kazala je Kukurekovićeva.

Za mesec dana, koliko je rekonstrukcija Doma kulture trajala, osveženi su unutrašnji zidovi, saniran pod, instalirana LED rasveta, proširena bina, zamenjena vrata, izgrađeno ulazno stepenište i rampa za invalidska kolica.

„Opština Gračanica je ovog puta izašla u susret potrebama meštana Donje Gušterice i okolnih sela time što je rekonstruisala ovaj Dom kulture. On je dobio sasvim novi izgled, što će umnogome poboljšati njegovo funkcionisanje i stvoriti bolje uslove za održavanje mnogih kulturnih događaja. Kao što i sami znate, Dom kulture je mesto gde se okupljaju ljudi i u dobrim i u lošim situacijama. Ovo mesto je sabirni centar za četiri sela“, kazala je direktorica Odeljenja za obrazovanje i kulturu Brankica Ničić.

Za radove na rekonstrukciji Doma kulture koje je finansiralo Odeljenje za obrazovanje i kulturu Opštine Gračanica utrošeno je oko 15.000 evra.Ostale vesti

Dan zastave Albanije
Danas se navršava 108 godina od proglašenja nezavisnosti Albanije. Crveno crne zastave istaknute širom Kosova.
  • 28.11.2020
Od ponedeljka nastava na daljinu za srednjoškolce i osnovce od 5. do 8. razreda
U srpskim sredinama na Kosovu od ponedeljka 30. novembra, za osnovce od 5. do 8. razreda i učenike svih srednjih škola, biće organizovana nastava na daljinu. Ovu informaciju je za Kontakt Plus potvrdila Jasmina Dedić, načelnica školske uprave na Kosovu.
  • 27.11.2020
U PU „Đurđevak“ nema zaražene dece
Predškolska ustanova „Đurđevak“ sa osam odeljenja i preko 500 mališana funkcioniše na teritoriji opštine Gračanica. Nema zaražene dece, a koronavirusom je inficiran jedan radnik ove ustanove, potvrdila je za RTV Kim direktorica "Đurđevka" Radica Parlić. U objektu koji se nalazi u blizini OŠ "Kralj Milutin" nastava se odvija u izmenjenim uslovima.
  • 27.11.2020
Smene u opštini Gračanica, Bratislav Lazić novi zamenik predsednika?
Saša Danić, potredsednik Opštine Gračanica smenjen je danas, saznaje RTV Kim u opštinskim krugovima. Na njegovo mesto biće imenovan direktor Kliničko bolničkog centra "Priština" u Gračanici, Bratislav Lazić. Predsednik opštine Srđan Popović prethodno je smenio dvojicu direktora opštinskih odeljenja.
  • 26.11.2020
Podrška NVO projektima “da se novac ne bi vratio u budžet”
Odbornici Skupštine opštine Gračanica usvojili su juče predlog o dodeli finansijskih sredstava za 14 nevladinih organizacija koje će u narednom periodu realizovati projekte čiji je cilj “sprečavanje širenja virusa kovid-19 i ublažavanje njegovih posledica”. Odbornici su, iako pojedini nisu bili zadovoljni načinom odobravanja projekata, podržali predlog “da se  novac ne bi vratio u budžet”.
  • 26.11.2020
Gračanica: I nakon dve godine neizvesno kada će početi izgradnja bolnice
Sredstva za izgradnju bolnice u Gračanici su uplaćena, izjavio je februara meseca ove godine zamenik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović. Parcela je obezbeđena, tvrdi direktor Kliničko-bolničkog centra dr Bratislav Lazić. „Planovi su tu, apsolutno ne postoji nijedan razlog da mi u to sumnjamo“, istakao je on.
  • 26.11.2020