Vesti
Društvo

Završena prijava imovine visokih javnih zvaničnika

Postupak prijavljivanje imovine visokih javnih zvaničnika je završen. Svoju imovinu od ukupno 4.892 javna zvaničnika prijavilo je 4.783.
Završena prijava imovine visokih javnih zvaničnika
Ilustracija (Foto APK)

U skladu sa Zakonom o prijavljivanju, poreklu i kontroli imovine visokih javnih zvaničnika postupak prijavljivanja završen je 31. marta, saopšteno je iz Agencije za korupciju.

Primenjujući preporuke odgovornih institucija za poštovanje zaštitnih mera u borbi protiv kovida-19, postupak prijavljivanja imovine je realizovan primanjem obrazaca putem elektronske pošte.

"Od 4.892 zvaničnika koja su imala obavezu da prijave imovinu, 4.783 je prijavilo tokom redovnog zakonskog roka, dok je njih 56 prijavilo imovinu nakon redovnog zakonskog roka, a 28 zvaničnika nije prijavilo imovinu s’razlogom, dok još 25 nije prijavilo imovinu", zaključuje se u saopštenju Agencije za korupciju.Ostale vesti

Nemačka ukinula karantin za putnike sa Kosova
Nemačka vlada je zbog poboljšanja epidemiološke situacije olakšala putničke aranžmane iz nekoliko zemalja, sa liste visoko rizičnih zemlja uklonila je Kosovo, Severnu Makedoniju, Srbiju, Crnu Goru i još nekoliko zemalja.
  • 15.05.2021
Miletova polja divljeg luka na 1.800 metara nadmorske visine
Mile Veljković iz Sevca (opština Štrpce) od 1967. godine priprema biljne preparate na bazi meda. Kako je kazao, dok su drugi kupovali cigarete i piće, on je kupovao knjige o raznim biljkama koje danas bere i tretira, kako bi pomogao raznim ljudima.
  • 15.05.2021
OG: Poljoprivrednici dobili opremu za proizvodnju i skladištenje maline

Desetoro poljoprivrednika sa područja opštine Gračanica dobilo je neophodnu opremu za proizvodnju i skladištenje maline. "Plan nam je da podstaknemo i povećamo poljoprivrednu proizvodnju", rekao je predsednik opštine Srđan Popović.

  • 14.05.2021
Svega ima sem kupaca

Na Zelenoj pijaci u Gračanici meštani ove lokalne samouprave, ali i drugih opština na Kosovu, mogu nabaviti sveže voće i povrće, kao i rasade parike, paradajza, kupusa i lubenice. Prodavci nisu zadovoljni pazarima, ističu da je kupaca sve manje.

  • 14.05.2021
Ivan Zaporožac novi načelnik ŠU na Kosovu

Ivan Zaporožac doskorašnji direktor OŠ "Branko Radičević" u Kosovskoj Mitrovici, preuzeo je funkciju načelnika Školske Uprave za Kosovo i Metohiju, saznaje RTV Kim.

  • 13.05.2021
Digitalni zeleni sertifikat za lakša putovanja

Od danas, svi građani Republike Srbije, mogu preuzeti Digitalni zeleni sertifikat, odnosno potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida-19 i rezultatima različitih testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2.

  • 12.05.2021