Vesti
Društvo

Završena prijava imovine visokih javnih zvaničnika

Postupak prijavljivanje imovine visokih javnih zvaničnika je završen. Svoju imovinu od ukupno 4.892 javna zvaničnika prijavilo je 4.783.
Završena prijava imovine visokih javnih zvaničnika
Ilustracija (Foto APK)

U skladu sa Zakonom o prijavljivanju, poreklu i kontroli imovine visokih javnih zvaničnika postupak prijavljivanja završen je 31. marta, saopšteno je iz Agencije za korupciju.

Primenjujući preporuke odgovornih institucija za poštovanje zaštitnih mera u borbi protiv kovida-19, postupak prijavljivanja imovine je realizovan primanjem obrazaca putem elektronske pošte.

"Od 4.892 zvaničnika koja su imala obavezu da prijave imovinu, 4.783 je prijavilo tokom redovnog zakonskog roka, dok je njih 56 prijavilo imovinu nakon redovnog zakonskog roka, a 28 zvaničnika nije prijavilo imovinu s’razlogom, dok još 25 nije prijavilo imovinu", zaključuje se u saopštenju Agencije za korupciju.Ostale vesti

Kurti pozvao građane na vakcinaciju protiv kovida-19

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je građane da se prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa i naveo "da je pandemija stavljena pod kontrolu, ali da sada preti širenje delta varijante koronavirusa".

  • 23.07.2021
Vladika Teodosije sa polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole
Episkop raško-prizrenski Teodosije razgovarao je danas u porti manastira Gračanica sas polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole.
  • 23.07.2021
Odobren Zakon o ukidanju homologacije za vozila
Poslanici u kosovskoj skupštini usvojili su danas, u drugom čitanju, Nacrt zakona o vozilima kojim se ukida homologacija za nova i polovna drumska vozila, javlja KosovaPress.
  • 22.07.2021
Vladika Teodosije: Naše svetinje dele sudbinu našeg naroda
Skrnavljenje hrama Svetih apostola Petra i Pavla u selu Brod je jasna poruka da nismo poželjni na ovom području, kazao je vladika raško-prizrenski Teodosije. 
  • 22.07.2021
Meštanima Badovca i Sušice obećano regulisanje vodosnabdevanja
Meštani Badovca i Sušice imaće redovno vodosnabdevanje i planske restrikcije vode kao i sva ostala sela na teritoriji opštine Gračanica, zaključeno je na današnjem sastanku.
  • 22.07.2021
Uklonjeni uvredljvi grafiti sa dečjeg igrališta u Sušici
Uvredljivi grafiti koji su u utorak osvanuli na dečijem igralištu u Sušici su jutros uklonjeni. Meštani ovog sela su, prema rečima predstavnika lokalnog saveta Marka Simića, nakon ovog incidenta uznemireni.
  • 22.07.2021