Završena kampanja „16 dana aktivizma“

NVO „Žensko pravo“ je 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava umetničkim programom obeležila završetak kampanje „16 dana aktivizma“ protiv nasilja nad ženama.

Podeli ovaj članak sa:
 • Slika sa završne kampanje u KM (Foto "Žensko pravo")

Obeležavanje kampanje „16 dana aktivizma“ je počelo 25. novembra, na Međunarodi dan borbe protiv nasilja nad ženama, a završeno 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih prava. Direktorka ove nevladine organizacije Ružica Simić je za RTV Kim kazala da su to datumi koji su povezani sa osnovnim pravima žena.

„Mi smo za 16 dana imali oko šest aktivnosti. Prva aktivnost je bila na ulici gde smo sa građanima razgovarali o fenomenu nasilje nad ženam i šta će po tom pitanju učiniti društvo. Razgovarali smo i o konkretnim problemima žena koje su nam se javile, o konkretnim pitanjima“, kazala je Simićeva.

Kampanju o podizanju svesti zajednice o tome sa kakvim se problemima suočavaju žrtve nasilja, NVO „Žensko pravo“ je prikazalo i na kreativan način.

„Za završetak kampanje smo pripremili umetnički program sa mladim umetnicama iz Kosovske Mitrovice koje su na kreativan način predstavile žene koje trpe nasilje. Takođe su pokazale da te žene mogu da prevaziđu sve probleme i sigurnim koracima koračaju u budućnost“, rekla je Simićeva.

Programu su prisustvovale Koordinatorka UNDP-a Urlika Rikardson i predsednica „Mreže žena Kosova“ Igbale Rogova koja je govorila o problemima LGBT zajednice.

“16 dana aktivizma" je globalna, svetska kampanja koja počinje 25. novembra - Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra - Međunarodnim danom ljudskih prava.

Ostale vesti

 • Priština od jutros među deset najzagađenijih gradova

  Priština od jutros među deset najzagađenijih gradova

  Ni Kosovo poslednjih nedelja nije izuzeto od zagađenosti vazduha. Prema podacima sa sajta Er Vižual (Air Visual) koji se bavi procenom kvaliteta vazduha, Priština je oko podneva bila na petom mestu po zagađenosti u svetu. „Zagađenost je prisutna, pogotovo čestice PM 2,5 i PM 10 koje su štetne za stanovništvo“, kaže za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahirsuljaj.

 • Nova krađa u Čaglavici, obijena prodavnica rasvete

  Nova krađa u Čaglavici, obijena prodavnica rasvete

  Dva sata iza ponoći u Čaglavici je obijena prodavnica rasvete koja se nalazi tik do porodice Dekić koja je opljačkana pre dva dana. Iako je ovaj objekat pod video nadzorom i zaštićen sigurnosnim sistemom, lopovi su uspeli da razbiju staklena vrata i ukradu kasu sa novcem.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane