Vesti
Društvo

Završen protest u Prištini

Nakon govora lidera Samoopredeljenja Visara Imerija kod spomenika Skenderbegu završen je protest u Prištini. Demonstranti su se razbežali zbog kiše.
Završen protest u Prištini
Trg u centru Prištine (Foto elektrobeton.net)

Šetalište kod spomenika Skederbegu ispraznilo se za nekoliko minuta zbog kiše koja je jako počela da pada.

Oko 4000 građana okupilo se danas u Prištini izražavajući protest zbog rada Ustavnog suda, javnog servisa Kosova (RTK), formiranja Zajednice srpskih opština i poskupljenja struje.

Kolona sa demonstrantima krenula je od hotela Grand do Ustavnog suda gde je jedan od demonstranata poprskao zgradu crnom bojom. Potom su se okupljeni uputili do Elektrodistribucije, pa do RTK i na kraju do Vlade Kosova, odnosno spomenika Skenderbeg.

Demonstranti su nosili transparente „Asocijacija srpskih opština jednaka podeli Kosova“ „Lopovi u zatvor, a ne u vladu“, „Sa lopovima nema države“.

Protest su obezbeđivali pripadnici Kosovske policije.Ostale vesti

Peć: Najava novih investicija u prirodne lepote i kulturu
Grad Peć sa okolinom ima veliki turistički potencijal, upravo zbog svog geografskog položaja jer se nalazi okružen planinama.
  • 03.10.2023
Srbi na severu strahuju od posledica sukoba u Banjskoj
Ni nakon devet dana od sukoba naoružane grupe Srba koju je, kako je potvrđeno, predvodio Milan Radoičić i Kosovske policije u Banjskoj, i dalje se traže odgovori zašto došlo do ovakve situacije u trenutku kada su, čini se, Srbi bili u povoljnijom poziciji zbog prethodnih poteza kosovske vlade. Srbi sa severa se plaše posledica i novih incidenata a pojedini situaciju upoređuju sa onom u Nagorno Karabahu.
  • 03.10.2023
Patrijarh Porfirije: Preko potreban mir svim ljudima na Kosovu
Patrijarh srpski Porfirije zamolio je  „sve one koji drže u svojim rukama ključeve mira“, da ih upotrebe i donesu preko potreban mir svim ljudima na Kosovu.
  • 02.10.2023
Specijalna jedinica kosovske policije povučena iz Banjske

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije povukli su se iz mesta Banjska u opštini Zvečan, potvrdio je za Kontakt Plus Radio vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

  • 02.10.2023
Nemačka ambasada: Sa kosovskim pasošem od 1. januara u EU, bez Španije
Nemačka ambasada u Prištini je saopštila da će nosioci kosovskih pasoša od 1. januara 2024. moći da putuju u šengensku zonu bez viza za kratkoročne boravke. Međutim, bezvizni režim neće važiti i za Španiju jer ova zemlja ne priznaje kosovske pasoše.
  • 02.10.2023
Niža cena rominga između Zapadnog Balkana i EU
Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je da je zvanično stupilo na snagu smanjenje cena rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana.
  • 02.10.2023