Vesti
Društvo

Završen multietnički teniski kamp u Gračanici

U Gračanici je završen tronedeljni teniski kamp u organizaciji Misije OEBS na Kosovu i uz podršku Opštine Gračanica. Učestvovalo je dvadesetak mališana iz različitih sredina.
Završen multietnički teniski kamp u Gračanici
Zatvaranje teniskog kampa u Gračanici (Foto Kim)

Kamp je organizovan sa ciljem da se učesnicima pruži prilika da unaprede svoju igru, ali i promocija tenisa kao zabavnog i zdravog sporta.

Šef misije OEBS-a na Kosovu Jan Bratu kazao je da će OEBS i u buduće raditi na stvaranju boljeg okruženja za mlade ljude jer „svet ostaje na mladima“.

„Veoma je važno da svi pomognemo da mladi shvate kako da ostvare interakciju sa svojim kolegama i susedima, jer svi znaju da moramo da živimo zajedno. Niko ne treba da ide bilo kuda drugde. Svako želi da ima dobar i bezbedan život upravo ovde“, rekao je Bratu.

Predsednik Opštine Gračanica je naveo da je šef misije OEBS-a Jan Bratu iskren prijatelj Gračanice, čovek koji je mnogo pomogao proteklih godina, kao i organizacijom ovog kampa.

„Ovakvi projekti za našu opštinu su veoma bitni. Svuda gde se radi o mladosti, gde se radi o druženju, itekako su bitni preduslovi za budućnost. Nadam se da se na ovome nećemo zaustaviti“, kazao je Popović.

Zamenik predsednika opštine Gračanica Saša Danić istakao je da su deca koja su učestovala na kampu provela kvalitetno letnji raspust.

„Na ovom kampu, pored tenisa, forhenda i bekhenda, učili ste i jedni o drugima. Saznali ste koliko je lepo i normalno, igrati, učiti i raditi zajedno“, naveo je Danić.

Na teniskom kampu učestvovalo je dvadesetak mališana srpske, hrvatske, albanske i romske zajednice. Dodeli sertifikata, zbog pandemije koronavirusa, prisustvovalo je njih petoro.

„Na ovom kampu smo se lepo družili, naučila sam da igram tenis i nadam se da ću biti najbolja“, navela je Sara Đorđević.

„Jako sam se lepo zabavio na kampu, već sam znao da igram tenis, ali sam ovde naučio neke jako bitne osnove. Nastaviću i dalje da treniram, boriću se i potrudiću se da budem najbolji“, rekao je Tarik Hodža.

„Došao sam ovde da treniram i potrudiću se da budem najbolji“, kazao nam je Hamza Salijević.

Trener Marija Đorđević zahvalila se organizatorima i izrazila nadu da će se ovaj kamp ponovo organizovati i naredne godine.

„Jako sam zadovoljna kako je kamp prošao. Deca su došla zato što vole ovaj sport, bila su zadovoljna. Ovde smo mogli da naučimo i po koju reč više, govorilo se srpski, albanski i engleski“, navela je Đorđevićeva.

Kamp je finansijski i tehnički, obezbeđivanjem neophodne opreme podržao OEBS, koji je za domaćina izabrao opštinu Gračanica.

 Ostale vesti

Šta se dešava sa 70 radnih mesta u srpskim zdravstvenim ustanovama na Kosovu?
Osam zdravstvenih ustanova koje na Kosovu rade u srpskom sistemu, raspisale su u martu ove godine konkrus za prijem oko 70 radnika. Međutim, ni posle pet meseci nije objavljeno ko je dobio posao, a jedna ustanova je u međuvremenu poništila konkurs.
  • 12.08.2022
Batuse: Za 15 minuta izgorela polovina petogodišnjeg truda
Požar u voćnjaku porodice Simonović u selu Batusu kraj Kosova Polja je planuo u četvrtak, 11. avgusta, oko 16.00 časova. Polovina voćnjaka je stradala za 15 minuta, a pet godina truda i rada je uloženo da se on podigne.
  • 12.08.2022
Mladi u Srbiji: Protiv sankcija Rusiji, ali za selidbu u Zapadnu Evropu
Dok je većina mladih protiv osude Rusije zbog rata u Ukrajini, samo 11 odsto njih ne želi da se odseli iz zemlje, pokazalo je istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije.
  • 12.08.2022
Benzin u Srbiji pojeftinio četiri, a dizel dva dinara
Benzin BMB 95 i evrodizel biće jeftiniji za četiri, odnosno dva dinara po litru do sledećeg petka, 19. avgusta.
  • 12.08.2022
Centar Zvečana bez struje do daljnjeg
Zbog požara koji je sinoć izbio na tzv “plavom” trafou u centru Zvečana, strogi centar ovog naselja još uvek je bez struje.
  • 12.08.2022
Za izlazak sa Kosova preko Merdara čeka se dva i po sata
I ovoga jutra najveće gužve beleže se na prelazu Merdare gde se za izlazak sa Kosova čeka dva i po sata u koloni dugoj 1.000 metara, najnoviji su podaci kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
  • 12.08.2022