Vesti
Društvo

“Zaustavljen autobus koji treba da vozi đake sa Kosova“

Grupa od 45 učenika osnovnih škola iz Kosovskog Pomoravlja i Babinog Mosta, zajedno sa roditeljima koji su došli da ih isprate, od sedam sati čeka u Šilovu autobus koji treba da ih vozi za Suboticu, gde ih očekuju njihovi vršnjaci sa severa Srbije.
“Zaustavljen autobus koji treba da vozi đake sa Kosova“
Ilustracija (Foto Puls)

Zakupljeni autobus stoji na administrativnom prelazu Bela Zemlja od jutros od četiri sata, jer mu kosovska policija ne dozvoljava ulazak, jer na Kosovo, navodno, nije dozvoljen ulazak praznih autobusa.

Posete mališana sa Kosova i Metohije svojim vršnjacima u Subotici deo su tradicionalne manifestacije „Škola prijateljstva“ koju već deset godina organizuje nevladina organizacija Dečja radost u saradnji sa Osnovnom školom Sonja Marinković u Subotici i porodicama domaćina kod kojih su deca smeštena.

U toku su razgovori predsednika te organizacije Zorana Maksimovića sa kosovskim službenicima na prelazu Bela Zemlja, dok roditelji i deca nezadovoljni čekaju dalji razvoj događaja.Ostale vesti

Usvojena odluka o dodeli parcele za gradnju Centra za zajednice u Suvom Dolu, odobrena gradnja škole u naselju Nic u Čaglavici

Na prvoj redovnoj sednici Skupštine opštine Gračanica, između ostalog, usvojen je predlog o dodeli parcele u Suvom Dolu za igradnju Centra za zajednice. Ocenjeno je da je bezbednosna situacija krhka, kao i da je potrebno veće angažovanje lokalne policije.

  • 30.01.2023
’’Radosti moja’’ i ’’Osmeh na dar’’ podelili paketiće deci u Goraždevcu

Predstavnici hrišćanske zajednice „Radosti Moja“ i humanitarne organizacije „Osmeh na dar“ podelili su paketiće deci u Goraždevcu.

  • 29.01.2023
Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

  • 27.01.2023
’’Zadovoljstvo je pripremati priredbu za Savindan sa talentovanom decom’’

Svečanim programom koji su pripremili učenici srednje Medicinske škole u Lapljem Selu je obeležen praznik posvećen Svetom Savi, utemeljivaču obrazovanja i prvom srpskom arhiepiskopu. „Zadovoljstvo je pripremati Svetosavsku priredbu sa talentovanim učenicima“, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Ćirković.

  • 27.01.2023
Savindan obeležen svečano u Goraždevcu

U prisustvu monaha iz Visokih Dečana i monahinja iz Pećke Patrijaršije u Goraždevcu je obeležena školska slava Sveti Sava. Prigodan kulturno-umetnički program priredili su učenici i nastavnici osnovne škole „Janko Jovićević“ i izmeštene gimnazije koja nosi ime svetitelja.

  • 27.01.2023
Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima
Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.
  • 27.01.2023