Vesti
Društvo

Zatvorenici Pritvornog centra uređuju pravoslavno groblje u južnom delu Mitrovice

Zatvorenici u Pritvornom centru u Mitrovici, od 23. do 25. februara radiće na uređenju pravoslavnog groblja u južnom delu grada.
Zatvorenici Pritvornog centra uređuju pravoslavno groblje u južnom delu Mitrovice
Groblje u južnodm delu Mitrovice (Foto TV Most)

Akcija je, kako kažu u pomenutoj ustanovi, organizovana povodom predstojećih Zadušnica, te da je samo jedna u nizu koje će pritvorenici sprovesti tokom 2022. godine.

"Svrha ovih akcija je da lica koja su lišena slobode, kroz adekvatne aktivnosti resocijalizacije, osete da su bitna zajednici i da rade pozitivne i humane stvari za istu", objašnjavaju u Pritvornom centru.

Ove aktivnosti sprovode se u sklopu projekta koji podržava Korektivna služba Kosova.Ostale vesti

Preko Metohije do Gazimestana
Retki su mladi iz centralne Srbije, a naročito iz Beograda koji imaju želju da samoinicijativno organizuju putovanje do srpskih sredina u Metohiji. Oni koji žele da dođu, teško da će naći informacije gde mogu da odsednu, naprimer, u Goraždevcu.
  • 27.06.2022
Program Vidovdanskih svečanosti nastavljen je održavanjem Vidovdanske svečane sednice Skupštine grada Priština. Obeležili su je tradicionalna igra i pesma, ali i dodela priznanja najzaslužnijim pojedincima i ustanovama.
  • 27.06.2022
Svečano otvoren Multimedijalni interaktivni centar u Mitrovici
U Kosovskoj Mitrovici je svečano otvoren Multimedijalni interaktivni centar koji se nalazi u blizini hrama Svetog Dimitrija.
  • 27.06.2022
Pošta Srbije počinje izdavanje vaučera za godišnji odmor
Pošta Srbije počela je sa izdavanjem 200.000 vaučera za putovanja u Srbiji nakon što je Vlada Srbije danas usvojila Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapredjenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije za 2022. godinu.
  • 27.06.2022
Heroji u doba koronavirusa: Gračanicu najviše posećuju strani turisti
Institucije u Prištini nisu zainteresovane za saradnju sa srpskim umetnicima i kulturnim stvaraocima, rekao je u emisiji Heroji u doba koronavirusa direktor “Galerije umetnosti Priština”, sa sedištem u Gračanici Nebojša Jevtić. Ova ustanova koja na Kosovu funkcioniše u sistemu Republike Srbije, godišnje, prema rečima Jevtića, organizuje oko deset raznih izložbi.
  • 27.06.2022
Maturanti u Gračanici polagali test iz maternjeg
Maturski ispit iz Srpskog jezika kojim se obeležava završetak osnovnog obrazovanja i čiji su rezltati preduslov za upis u srednje škole, polagali su danas osmaci u Gračanici. Većina učenika sa kojima smo razgovarali planira da upiše srednju Medicinsku školu.
  • 27.06.2022