Vesti
Društvo

Zatvorena šahta ispred školskog dvorišta u Gračanici

Nakon objavljivanja vesti na našem portalu, nadležni iz Odeljenja javnih službi Opštine Gračanica postavili su poklopac na šahti ispred školskog dvorišta u Gračanici.
Zatvorena šahta ispred školskog dvorišta u Gračanici
Zatvorena Å¡ahta (Foto Kim)

Direktor Odeljenja javnih službi Vladica Trajković potvrdio je u kratkoj izjavi za RTV Kim da su radnici odeljenja kojim rukovodi zatvorili šahtu u ulici Kralja Milutina u Gračanici, odnosno ispred dvorišta istoimene osnovne škole.

RTV Kim se nakon apela pojedinih roditelja obratila Odeljenju javnih službi Opštine Gračanica krajem prošle nedelje.

Trajković je kazao da je šahta zatvorena danas pošto ova služba ne radi vikendom, ali i da "trebalo je vremena da se pronađe i nabavi odgovarajući poklopac".

Rupa je predstavlja opasnost po bezbednost učenika i nastavnika, posebno onih koji u školu idu rano ujutru kada je još uvek mračno, ali i za đake starijih razreda osnovne škole koji sa nastavom završavaju uveče.Ostale vesti

Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022
Milorad Arlov: Uvek mora postojati način
"Želim svima koji žive na Kosovu i Metohiji, Srbima i Albancima, da žive mirno i dostojanstveno. Uvek mora postojati način da bude miran suživot. Mir je najvrednije što može da bude među svim narodima", rekao je predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu Milorad Arlov nakon vidovdanske liturgije u manastiru Gračanica.
  • 28.06.2022