Vesti
Društvo

Zaposlenima u MUP koji žive na Kosovu prestaje radni odnos

Vlada Srbije usvojila je zaključak prema kojem će zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) koji žive na Kosovu radni odnos prestati 31. decembra.
Zaposlenima u MUP koji žive na Kosovu prestaje radni odnos
Sednica Vlade Srbije (Foto Tanjug)

U saopštenju posle sednice navodi se da je Vlada naložila MUP-u da, radi primene Briselskog sporazuma, reguliše status zaposlenih u MUP-u koji žive na Kosovu.

Zaposlenima u MUP-u koji žive na Kosovu 31. decembra 2013. godine prestaće radni odnos i njima će biti "obezbeđeno pravo na penziju u iznosu od 60 odsto od njihove prosečne plate ostvarene u ovoj godini", piše u zaključku Vlade Srbije.

Vulin sutra sa policijskim službenicima

Ministar bez porfelja zaduzen za KiM Aleksandar Vulin razgovaraće sutra u Leposaviću sa policijskim službenicima koji će biti integrisani u Policiju Kosova, u skladu sa briselskim sporazumom.  

Sastanak će se održati u Domu kulture u Leposaviću u 12 časova.Ostale vesti

Čaglavica: Danas bez struje sat vremena
Zbog radova na elektro-mreži u Čaglavici će danas u periodu od 13 do 14 sati biti isključena struja, saopšteno je Medija centru iz KEDS-a.
  • 20.10.2021
Šeholi ponovo izabran za direktora IAMN
U Prištini je danas održana skupština Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa (IAMN), na kojoj je izabran novi bord ove organizacije. Za predsednika borda je izabran Miljazim Gaši, a za potpresednika Vladimir Živković, potvrdio je za RTV Kim Fatmir Šeholi.
  • 19.10.2021
Matica srpska i Prizrenska bogoslovija na „Pijaci knjiga“; Zbog velikog interesovanja sajam produžen do ponedeljka
U okviru „Pijace knjiga“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, sutra će se, od 18 časova, predstaviti Prizrenska bogoslovija. Organizator je, zbog velikog interesovanja, ali i kasnijeg prijavljivanja izdavača, odlučio da trajanje sajma produži do ponedeljka 25. oktobra, pa će u četvrtak 21. oktobra, svoja izdanja predstaviti i Matica srpska iz Novog Sada.
  • 19.10.2021
Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
Zoran Đorđević kome je u martu srušena kuća još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti - da otpočnu gradnju nove. Zoran se sada brine kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.
  • 19.10.2021
Kosovska Mitrovica: Poskupela taksi usluga
Taksi usluga u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu skuplja je za 50 dinara.
  • 18.10.2021
OG: Dezinfikovane školske i predškolske ustanove

Opština Gračanica izvršila je danas dezinfekciju školskih ustanova u kojima se juče odvijao izborni proces.

  • 18.10.2021