Zaposleni u Specijalnom tužilaštvu Kosova u štrajku

Zaposleni u Specijalnim tužilaštvu Kosova stupili su u generalni štrajk koji će, kako navode, trajati do ispunjenja svih zahteva.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto Insajder)

Oni traže da im se isplate dodaci zbog uslova rada i da se unaprede oni koji su položili pravosudni ispit.

Predsednik Štrajkačkog odbora Šeremet Fejza rekao je za portal Zeri info da su se svi zaposleni u službama Specijalnog tužilaštva Kosova saglasili da danas počnu generalni štrajk koji će trajati do ispunjavanja njihovih zahteva.

Oni zahtevaju da im se retroaktivno isplati dodatak koji su do sada imali zbog uslova rada, da im se taj bonus ne ukida bez obzira da li se tužiocima povećavaju plate ili ne, a traže i unapređenje pravnih zvaničnika koji su položili pravosudni ispit i podneli zahtev za unapređenje, kao i svih onih koji za to ispunjavaju zakonske uslove.

U štrajku ne učestvuju tužioci, a do sada niko nije odgovorio na zahteve štrajkača, koji su predstavljeni pre nedelju dana kada je počeo jednosatni štrajk upozorenja.

Ostale vesti

 • Sport umesto nasilja

  Sport umesto nasilja

  Škola, pored porodice, ima glavno mesto u prevenciji društveno opasnog ponašanja, u situaciji kada nasilje uzima sve više maha. Da bi skrenuli pažnju na pojavu vršnjačkog nasilja i u Kosovskom Pomoravlju, zaposleni u Gimnaziji u Šilovu i ove godine su organizovali sportske susrete.

 • Do januara 2019. rok za primenu koda +383 na Kosovu

  Do januara 2019. rok za primenu koda +383 na Kosovu

  Predsednik Odbora kosovskog Regulatornog tela elektronskih komunikacija i pošte Krešnik Gaši, rekao je da u toj organizaciji nije prihvaćen zahtev za produženje roka za korišćenje drugih telefonskih kodova, već će da će od sledeće godine funkcionisati samo prefiks 383.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane