Vesti
Društvo

Zapaljene makedonske zastave u Gnjilanu i Peći

Članovi porodica i drugi Albanci u Gnjilanu i Peći, javno su sinoć zapalili zastave Makedonije, zbog odluke pravosudnih vlasti te zemlje da osude sedmočlanu grupu Albanaca, pripadnike takozvane "kumanovske grupe" na doživotne kazne zatvora.

Zapaljene makedonske zastave u Gnjilanu i Peći
Ilustracija (Foto RTS)

U paljenju makedonske zastave u Gnjilanu učestvovali su i navijači grupe "Jastrebovi", protestujući zbog izricanja kazne sedmorici Albanaca sa Kosova.

Na trgovima u Gnjilanu i Peći demonstranti su pozivali Albance da brane svoja prava, boreći se protiv, kako tvrde, "nepravde koju su učinili Slavomakedonci", prenose prištinski elektronski mediji.

Krivični sud u Skoplju osudio je sedam članova "kumanovske grupe" na doživotne kazne zatvora zbog terorizma. Ostali članovi su dobili dugogodišnje kazne zatvora.

Pripadnici "kumanovske grupe" i njihovi pomagači, njih 37, optuženi su za terorističke napade u delu Kumanova nazvanom "Divo naselje".Ostale vesti

Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021
Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021